EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarınız tehlikede! SGK uzmanından önemli uyarı, kontrol etmeyi unutmayın!

Emekli Maaşlarınızı Alamama Durumu: Kimler Etkilenebilir?

EYT’liler Dikkat!

Mart ayının başından itibaren EYT’liler emeklilik başvurusunda bulunup işlemlerinin tamamlanmasını beklemekteler. Başvurusu sonuçlanan kişilere emekli maaşı bağlanarak, başvuru gününden itibaren hesaplarına toplu olarak yatırılmaktadır. Eğer başvurular emekli bayramı ikramiye ödeme tarihlerinden önce yapılmışsa, bu kişilere bayram ikramiyeleri de ödenmektedir. Ancak Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel yapmış olduğu açıklama ile birçok emeklinin bu birikmiş paralarını alamama durumuyla karşılaşabileceğini söylemiştir.

Ali Tezel, EYT’lilere yönelik önemli bir uyarıda bulunarak, “Yaklaşık olarak 1 milyon emeklinin başvuruları onaylanmamış ve beklemeye alınmıştır. Bu konu hakkında çeşitli şikayetler bize de gelmektedir. Bir vatandaşımız, başvuru yapmış olmasına rağmen başvurusunun tamamlanmadığını söylemiştir. SGK ile görüşmesi sonucunda kendisine BAĞKUR prim borcu olduğu bildirilmiş ve bu borcu ödemesi halinde yeniden başvuru yapması gerektiği söylenmiştir. Bu vatandaşımız, 6 aydır emekli olmayı beklemekte ve yapmış olduğu başvuru kabul edilmemiştir. Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi biriken bu vatandaşımız, borcunu ödesen bile geçmiş maaşını alamamaktadır. Borcunu ödedikten sonra yeniden başvuru yapacak ve emekli maaşı ikinci başvuru tarihi itibarıyla hesaplanacaktır” demiştir.

Ne Yapılmalı?

Başvuruları tamamlanmayan EYT’lilere ne yapmaları gerektiği konusunda da Ali Tezel açıklamalarda bulunmuştur. “Henüz sonuç alamamış olan vatandaşlarımızın SGK’ya başvuruda bulunmaları durumunda, dosyalarının üzerinde çalışan memurla bire bir görüşme yaparak bilgi alabileceklerini söyleyebiliriz. Gecikmenin sebepleri ve gecikme sonucu biriken maaşlarının ne zaman alabileceklerini öğrenmek için bu kişilerin yetinmemelerini ve sık sık ALO 170’i arayarak bilgi talep etmelerini öneririz. Eğer bu takibi yapmazlarsa, emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini elde edemeyebilirler” ifadelerini kullanmıştır.

Emekli maaşlarınız tehlikede! SGK uzmanından önemli uyarı, kontrol etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.