EkonomiGenelTürkiye

Öğrencilere Ayda 500 TL Okul Desteği Verilecek

**Okulların Açılmasıyla Birlikte Eğitim Desteği Başvuruları Artıyor**

Eğitim Desteği Ödemeleri İçin Başvuru Süreci Başladı

Okulların yeni öğretim yılı 11 Eylül’de başlayacak olmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler, okul masraflarını karşılamak adına yardım arayışına girdi. Kırtasiye alışverişleri, yeni eğitim ve öğretim yılına adım adım yaklaşılırken başladı. Veliler ise alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim desteği ödemeleri hakkında bilgi almak ve nasıl başvuruda bulunacaklarını öğrenmek için araştırmalar yapıyorlar. İşte bu konuda detaylar…

Eğitim Yardımı İçin Başvuru Sayfası Artık Aktif!

Okulların 11 Eylül’de açılacak olması hem öğrencileri hem de velileri heyecanlandırırken, okul masraflarının nasıl karşılanacağı da düşündürmeye başladı. Dar gelirli ailelerin çocukları için çeşitli kurumlar tarafından sunulan eğitim desteği ödeme fırsatları hâlâ devam ediyor. Bu yardımdan faydalanmak isteyen dar gelirli ailelere yardımcı olmak amacıyla açılan eğitim desteği başvuru sayfaları ile veliler başvurularını yapabiliyorlar. Belediyelerin eğitim desteği ödeme başvuruları ise Ağustos ayı itibarıyla başladı.

Öğrencilere Aylık 500 TL Destek Ödeme Fırsatı!

Tüm ülkede belediyeler, yeni eğitim ve öğretim yılı için öğrencilere destek ödemesi sağlayacaklarını kamuoyuna duyurdu. Okulların açılmasına çok az bir süre kalması sebebiyle eğitim desteği ödemeleri daha da yakından takip edilmeye başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yardım etme kararı alan belediyelerden biri oldu. Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca toplamda 25 milyon TL yardım yapacağını açıkladı. Bu yardım kapsamında öğrencilere aylık 500 TL okul desteği verilecek. Ödemeler, 10 ay boyunca devam edecek. Başvuruları 21 Ağustos 2023 tarihinde başlayan bu ödemenin şartları ise şu şekilde:

– Öğrenci T.C. vatandaşı olmalı.
– Öğrenci, lise ve dengi okullarda eğitim almalı.
– Öğrencinin ailesi, Denizli ilinde ikamet etmeli.
– Öğrenci, başka bir yerden burs almamalı.
– Öğrenci, sınıf tekrarı yapmamış olmalı.
– Öğrenci, öğrenim gördüğü okuldan herhangi bir disiplin cezası almamalı.

Başarılarınız ve öğrencilik hayatınız boyunca size yardımcı olacak bu eğitim desteğinden yararlanmak için başvurularınızı en kısa sürede yapmayı unutmayın. Belirlenen şartlara uygun olan her öğrenci, eğitim desteği ödemesinden faydalanma hakkına sahip olacaktır.

Öğrencilere Ayda 500 TL Okul Desteği Verilecek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.