EkonomiGenelTürkiye

SSK ve Bağkur Emekli Maaşına Ek Zam Tarihi Belli Oldu!

Emekli Maaşlarına Ek Zam İçin Tarih Belli Oldu: 1 Ekim

Seçim öncesi emeklilerin oyunu almak için Mart ayında en düşük emekli maaşlarını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkaran AKP, seçimlerin ardından emekliyi sefalete terk etti. Temmuz ayında yapılan maaş artışı sadece kök maaşlara yapılırken en düşük emekli ücretine hiçbir zam yapılmaması, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emekli ücretlerini eritti.

Emekliler uzun süredir mağduriyetlerini dile getiriyor ve zam taleplerini yetkililere iletiyordu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emeklilerin beklediği haber geldi. Işıkhan, emeklilerin sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat aldıklarını ve 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla birlikte gündeme gelecek ilk konunun emekli zammı olduğunu duyurdu.

Meclis, yeni yasama dönemine 1 Ekim’de başlarken emekliler daha fazla beklemelerinin imkansız olduğunu belirterek milletvekillerine çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar, Meclis’in acil şekilde toplanmasını ve olağanüstü bir oturum ile emekli zamlarının kabul edilmesini bekliyor.

Her ne kadar en düşük emekli maaşına yapılacak zam hakkında net bir rakam paylaşılmamış olsa da geçtiğimiz yıllarda yapılan seyyanen zamların ardından emekli ücretlerinin en az 10 bin lira seviyesine yükseltileceği konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve gelmesiyle birlikte ekonomi yönetimi 180 derece farklı politikalar uygulamaya başladı. Ekonomideki kötü gidişatın faturasını dar gelirli vatandaşlara keserken, 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde hükümetin politikalarında gevşeme bekleniyor ve vatandaşların gönlünü alacak zamların gelmesi muhtemeldir.

Meclis’te görüşülecek emekli zammının kapsamı henüz bilinmemektedir ancak Temmuz ayındaki artıştan faydalanan emekliler için yeni bir artışın söz konusu olmadığı belirtiliyor. TBMM’ye sunulacak teklifin en düşük emekli maaşına yönelik seyyanen zam içeren bir yapıda olacağı iddia ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu hakkında vatandaşların taleplerini dinlediklerini belirterek “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Daha önce emeklilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

SSK ve Bağkur Emekli Maaşına Ek Zam Tarihi Belli Oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.