EkonomiGenelTürkiye

apanış fiyatları ve güncel durumuyla haberimizde!

Altın Fiyatları Tepki Alımlarıyla Toparlanıyor

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düşüş kaydederken, bugün tepki alımları görüldü. Ons altın, ABD Hazine tahvil getirilerindeki gerilemenin ardından dün 2 haftanın en yüksek seviyesine tırmanırken, gram altın fiyatı Merkez Bankası’nın şahin adımı ile sert düştü.

Altın Piyasası Jackson Hole Konuşmalarına Odaklandı

Altın piyasasında gözler bugün Jackson Hole’da konuşacak Fed Başkanı Jerome Powell’da olacak. Ons altın fiyatı, merkez bankacılarının Jackson Hole toplantısında verecekleri faiz sinyalini görmeyi bekleyen yatırımcıların iştahının canlanmasıyla 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Altın Fiyatları Tepki Alımlarıyla Toparlanıyor

Altın fiyatları, dolar kuru ve dolar endeksi tarafında yaşanan gelişmelerle yön bulmaya devam ediyor. Ons altın ABD dolarının 2,5 ayın zirvesine geri dönmesiyle, gram altın ise Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kurunda yaşanan gerilemeyle birlikte sert düştü.

Gram Altın Fiyatı Hızla Düştü

Gram altın fiyatı yurt içi piyasalardaki gelişmelerle zayıfladı. TCMB politika faizini yüzde 17,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine çıkardı. 750 baz puanlık sürpriz artışın ardından dolar yüzde 7 gerilerken, gram altın fiyatı da hızla düşüşe geçti.

Güçlenen Dolar Altın Fiyatları İçin Ters Rüzgara Sebep Olabilir

Analistler, ons altın fiyatının 1.920 dolar seviyesine doğru iyi bir yükseliş trendi yakaladığını, ancak bugün Powell’un bunu yukarı ve aşağı yöne çevirebileceğini belirtiyorlar. Güçlenen doların da altın için ters rüzgara sebep olabileceğine işaret ediliyor.

Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Canlı Gram Altın Fiyatı

Alış (TL) 1.597,68 Satış (TL) 1.597,96

Çeyrek Altın Fiyatı Kaç TL?

Alış (TL) 2.694,00 Satış (TL) 2.792,00

Cumhuriyet Altını Fiyatı

Alış (TL) 11.090,00 Satış (TL) 11.257,00

Ons Altın Fiyatı Bugün Kaç Dolar?

Alış (USD) 1.913,74 Satış (USD) 1.914,11

22 Ayar Bilezik Fiyatı Ne Kadar?

Alış (TL) 1.506,84 Satış (TL) 1.634,50

apanış fiyatları ve güncel durumuyla haberimizde!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.