EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret için yeni zam açıklandı: İmzalar atıldı, 22.466 TL!

En düşük işçi maaşına yeni ZAM açıklandı! İmzalar atıldı asgari ücret 22.466 TL oldu

BAYRAKLI BELEDİYESİ ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPTI, EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 22.466 TL OLDU!

Belediyeler ve işçi sendikaları arasında devam eden zam pazarlıkları sonucunda Bayraklı Belediyesi, işçiler ile anlaşma sağladığını duyurdu. Temmuz ayında gerçekleştirilen toplu sözleşmeyle birlikte işçi maaşları yüzde 20 oranında artırıldı. Bayraklı Belediyesi, enflasyon rakamları ve ülkenin ekonomik zorlukları gözeterek DİSK 6 No’lu şube ile yaptığı ek protokol görüşmelerini tamamladı.

Anlaşma kapsamında işçi maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 42,5’e yükseldi. Bu zam oranıyla birlikte, Bayraklı Belediyesindeki en düşük maaş 18 bin TL’den 22 bin 466 TL’ye çıkarıldı. Bu karar, bin 214 çalışanın yüzünü güldürdü. Belediyede görevli çalışanlar, belediye ve sendika arasındaki görüşmeleri heyecanla bekleyerek, kararın açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

İşçiler, Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı uzun süre alkışladı. Ek protokol kapsamında, en düşük günlük yevmiye 444 liradan 570 liraya yükseltildi. Günlük yemek yardımı 79,2 liradan 100 liraya, aylık erzak yardımı ise bin liradan bin 500 liraya çıkarıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ekonomik zorluklara rağmen çalışma arkadaşlarımızın sıkıntılarını göz ardı edemedik. Elimizden geleni yaptık, şimdi sıra sizde. Dört elle işimize sarılarak Bayraklı halkına layık olmak zorundayız. Tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı olsun” şeklinde konuşarak zam müjdesini bizzat duyurdu.

Asgari ücret için yeni zam açıklandı: İmzalar atıldı, 22.466 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.