EkonomiGenelTürkiye

Vakıfbank’tan 700.000 TL Konut Kredisi Kampanyası: Taksit Tablosu Yayınlandı!

Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum!

Türkiye’de kredi piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda bankalar müşterilere çeşitli ihtiyaçlarından dolayı nakit destekleri sağlıyorlar. En çok üzerinde araştırma yapılan kredi ürünü ise konut kredisi oluyor. Konut kredisi kullanmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılırken uygun maliyetle kredi kullanabilmek hayati derecede etki yapıyor.

Konut Kredisi Faizleri Neden Yükseldi?

Konut kredisi çekmek isteyenler bankaların kredi maliyetlerini araştırıyorlar. Ancak Türkiye’deki ekonomik gelişmeler nedeniyle ucuz kredi imkanı kalmadı. Yine de en düşük maliyetli konut kredilerini kamu bankalarında bulmak mümkün oluyor. Bunun için kamu bankalarına yapılan konut kredisi başvuruları son günlerde oldukça yükseldi. Vakıfbank da piyasa ortalaması dikkate alındığında uygun faizle konut kredisi veriyor.

Devlet Yeni Konut Kredisi Kampanyası Başlatacak Mı?

Devlet tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ile inşaat sektörünün desteklenmeleri için uygun faizli konut kredisi kampanyası başlatılacağı açıklandı. Ancak bu kampanyanın ne zaman başlatılacağı ve uygulanacak faizin ne kadar olacağı belli olmadı. 180 ay vadeli olacak bu konut kredisi imkanında hangi şartlarla faydalanmanın mümkün olacağı da bilinmiyor. Ayrıca bu kampanyadan her vatandaşın yararlanabilme imkanının olacağı da muallak. O kampanya açıklanana kadar yükselecek olan konut fiyatları dikkate alındığında şu anda konut kredisi çekmek daha mantıklı görülüyor.

Vakıfbank 700.000 TL Konut Kredisi Kampanyası!

Vakıfbank tarafından yeni bir kredi hamlesi yapıldı. Bankanın verdiği bilgilere göre konut kredisi çekmek isteyenlere bu destek verilecek. Konut kredisi çekecek olan Vakıfbank müşterilerine aylık yüzde 2,39 oranında faiz uygulanacağı bildirildi. 120 aya kadar vade imkanı sağlanacak olan bu kredi kampanyasında müşterilerin hangi maliyetlerle karşılaşacaklarına dair bir kredi maliyet tablosu da Vakıfbank tarafından yayınlandı.

Vakıfbank Konut Kredisi Maliyet Tablosu

Vakıfbank’ın konut kredisi için yayınladığı maliyet tablosunda müşterilerin karşılaşacakları tüm maliyetlere yer verildi. Buna göre 120 ay vadeli 700.000 TL konut kredisi çekecek olan müşterilerin kredileri aylık yüzde 2,39 oranında faiz ile hesaplanıyor. Bu yapılan hesaplamaya göre aylık kredi taksiti 17.774 TL oluyor. Bu kredi için toplam ödenmesi gereken tutarın ise 2.132.934 TL olduğu bildirildi.

Vakıfbank'tan 700.000 TL Konut Kredisi Kampanyası: Taksit Tablosu Yayınlandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.