EkonomiGenelTürkiye

Emekli Vatandaşların Zam Müjdesi: Yeni Zamlı Maaşlar Belli Oldu!

**Emekli Maaşlarına Ek Zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan Müjdeli Haberi Verdi**

## Emekli Maaşlarına Yapılan Ek Zam, Milyonlarca Vatandaşı Sevindirdi

SSK, bağ-kur, memur emeklileri ve EYT emeklilerini ilgilendiren son dakika haberleri, milyonlarca vatandaşı sevindirdi. Mart ayında belirlenen en düşük emekli maaşı 7500 TL olarak açıklanmış fakat beklentileri karşılamamıştı. Bu durum emekliler arasında düşük zam oranlarına tepkiyle karşılandı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları umutları yeşertti.

## Ekim Ayında Emekli Maaşlarına %15 Oranında Zam Yapılması Öngörülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan’ın açıklamalarının ardından uzmanlar, emekli maaşlarına yönelik hesaplamalarını ve tahminlerini paylaşmaya başladı. Emekli maaşlarına Ekim ayında en az %15 oranında zam yapılması öngörülüyor. Ayrıca, en düşük emekli maaşına seyyanen 3000 TL zam geleceği konuşuluyor.

## TBMM’nin Ekim Ayında Açılmasıyla Emekli Maaşlarına Düzenleme Yapılacak

Emeklileri sevindiren bu gelişmeyle birlikte ilk adım atıldı ve TBMM’nin Ekim ayında açılmasıyla emekli maaşlarına yönelik yeni düzenleme gündeme gelecek. Değerlendirmelerin TBMM’den geçmesi halinde emekli maaşları artacak.

## En Düşük Emekli Maaşına 3000 TL’lik Zam Müjdesi

Emeklilere hafta sonunda müjdeli haber geldi. En düşük emekli maaşına yapılan 3000 TL’lik zam, emeklilerin yüzünü güldürdü. Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda emekli maaşlarının artması, emekliler tarafından olumlu bir şekilde karşılanacak.

Emekli Vatandaşların Zam Müjdesi: Yeni Zamlı Maaşlar Belli Oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.