EkonomiGenelTürkiye

TÜRKAK’tan 26 Bin TL Maaşla Personel Alımı İçin Son Başvuru Günleri

Resmî Gazete İlanları: TÜRKAK KPSS’li ve KPSS’siz Personel Alımı İlanı

Sözleşmeli Personel Alımı İş İlanı için Gerekli Olan Başvuru Kriterleri

Kamu Üniversitelerinde Mezuniyet Şartları

Güvenlik ve Arşiv Soruşturması İstenen Personel Alımı

Askerlik Durumu ve Sağlık Şartları

Kamu Hakları ve Medeni Hak Kullanma Ehliyeti

ÖSYM Puan Şartı

Personel Alımı İlanına Başvuruların Nasıl Yapılacağı

Resmi Gazete ilanları arasında yer alan TÜRKAK, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere KPSS’li ve KPSS’siz personel alımı yapacağını duyurdu. İşe alınacak olan personeller, kurum tarafından uygulanacak olan sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre oluşacak başarı sıralamasına göre belirlenecektir. Şartları sağlamak kaydıyla başvurular 81 ilde yaşayan vatandaşlardan kabul edilecektir. İşte, Kamupersonelialim.com ekibi olarak gerekli detayları sizler için derledik.

Kamu üniversitelerinde lisans düzeyinde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektronik mühendisliği veya elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir.

Kamu kurumu tarafından işe alınacak olan personellere güvenlik ve arşiv soruşturması yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların arşiv ve güvenlik soruşturması kapsamında olumlu sonuçlanması istenmektedir.

Kadın ve erkek adaylardan kabul edilecek olan başvurular için erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması gerekmektedir. Muafiyet durumu da bu ilan için kabul edilirken, tecil durumu kabul edilmeyecektir.

Görevinizi yapmanızı engelleyebilecek herhangi bir hastalığınızın bulunmaması ve herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmanız istenmektedir.

Adayların kamu haklarını ve medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olması istenmektedir.

ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında P-3 puan türünde puan sahip olmanız gerekmektedir. Sınav puanı olmayan adaylar için 70 taban puanından değerlendirmeler yapılacaktır.

Başvurular 14 Ağustos 2023 tarihinde başlamış olup 28 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecektir. Başvurularınızı e-devlet sistemi aracılığıyla kariyer resmi internet sitesi üzerinden çevrimiçi sistemle gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Posta, şahsen veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

TÜRKAK'tan 26 Bin TL Maaşla Personel Alımı İçin Son Başvuru Günleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.