EkonomiGenelTürkiye

27 Ağustos Pazar’ı Bekleyin! Altın Fiyatlarında Sürpriz Olabilir.

Dolar Kurunun Altın Piyasasına Etkisi

Altın piyasası yakından takip ediliyor olsa da piyasa yönünde belirgin bir çizgi zorlanıyor. Altın fiyatları, FED’in faiz politikası tarafından direkt olarak etkilenmektedir. FED’in son işaretleri, faiz artışına yönelik bir eğilim göstermesi ve 2024’ün ilk yarısından önce faiz indirimine gitmeme kararı ile üzerinde ekstra bir baskı yarattı. Türkiye’de ise iç piyasada dolar kurunun dalgalanması ve kuyumcuların uyguladıkları makas aralığıyla beraber altın fiyatlarında büyük bir karışıklık yaşanıyor.

Dolar Kurunun Altın Piyasasındaki Etkisi

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak son bir haftada önemli gelişmeler yaşandı. Merkez Bankası’nın politika faizini sürpriz bir şekilde yüzde 25’e yükseltmesi, dolar kurunda büyük bir düşüşe neden oldu. Ancak bu düşüş kalıcı olmadı ve hala başlangıç noktasını tamamıyla geri alamadı. Bu gelişmelere bağlı olarak altın fiyatları geniş bir bant içerisinde hareket etti ve altın yatırımcıları şaşkınlık içinde kaldı.

Ons ve Gram Altın Fiyatları

FED kaynaklı haberlerden etkilenen ons altın, şu anda 1.915 dolar seviyesinde bulunuyor. Dolar kurundan hesaplanan gram altın ise bankalararası piyasalarda 1.635 TL fiyatla işlem görüyor. Ancak kuyumcuda satılan gram altın fiyatı daha yüksek seviyelerde bulunmaktadır. Bu nedenle bugün kuyumcular, gram altını 1.708 TL’ye satmaktadır. Hafta sonları nedeniyle kuyumcularda gram altın için 20-30 TL daha yüksek fiyat uygulanabilmektedir.

Farklı Altın Çeşitlerinin Fiyatları

27 Ağustos 2023 tarihli verilere göre altın çeşitlerinin fiyatları şu şekildedir:

Çeyrek Altın: 2.702 TL
Yarım Altın: 5.404 TL
Tam Altın: 10.808 TL
Cumhuriyet Altını: 11.009 TL
22 Ayar Bilezik: 1.497 TL
14 Ayar Altın: 956 TL
18 Ayar Altın: 1.226 TL
Reşat Altın: 10.784 TL
Gremse Altın: 27.023 TL

27 Ağustos Pazar'ı Bekleyin! Altın Fiyatlarında Sürpriz Olabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.