EkonomiGenelTürkiye

3’lü Zam Emeklilere Geliyor: Seyyanen Zam, Kök Maaş ve Refah Payı Artışı Tek Pakette!

Emekli Maaşlarına Ek Zam Geliyor! Son Dakika Haberi 2021

Emekli Maaşlarına Ek Zam Ne Zaman Yapılacak?

Emekliler için beklenen zam haberleri sonunda geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre emekli maaşlarına ek bir zam yapılacak. Peki, bu zam ne zaman gerçekleşecek? Ekim ayında TBMM’nin açılması ile birlikte emekli maaşlarına zam yapılması beklenmektedir.

Seyyanen Zam ile Maaşlara Artış

Emekli maaşlarındaki artış için üçlü zam formülü üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Emeklilerin en çok merak ettiği konulardan biri de seyyanen zam rakamlarıdır. Şu an için planlanan, 7500 TL’nin altında maaş alan emeklilerin maaşlarına seyyanen zam eklenmesi ve en düşük emekli maaşının 8.500 TL olmasıdır.

Refah Payı Zammı ile Rahatlama

Son dönemdeki enflasyon artışı nedeniyle zor durumda olan emekliler, refah payı zammıyla da rahatlayabilecekler. Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte emekli maaşlarına en az %15’lik refah payı ekleneceği tahmin edilmektedir. Böylece emeklilerin maddi durumu Ocak ayından önce iyileşmiş olacaktır.

Kök Maaşının Yeniden Belirlenmesi

Emekli maaşlarıyla ilgili bir diğer konu ise kök maaşlarının yeniden belirlenmesidir. Mart ayında kök maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesinden sonra, emekliler yeni bir artış talep etmektedir. Konuyla ilgili çalışmalar Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Çalışmaların sonucunda hazırlanacak olan yeni zam teklifi TBMM’ye sunulacaktır.

Bu zam haberleri emeklilerin yüzünü güldürdü. Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan ek zamın detayları merakla beklenmektedir. Emekliler, daha yüksek maaşlarla daha rahat bir yaşam sürebilmeyi umut etmektedir.

3'lü Zam Emeklilere Geliyor: Seyyanen Zam, Kök Maaş ve Refah Payı Artışı Tek Pakette!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.