EkonomiGenelTürkiye

AK Parti asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin ZAM açıklaması yaptı

Asgari Ücrete ve Emekli Maaşlarına Son Dakika Zam Açıklaması!

Emekli Zamları Hakkında

Milyonlarca memur ve emekli, 7. dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri devam ederken, emekliler zam müjdesini beklemekteydi.

Temmuz ayında yapılan yüzde 25 zam, emekliler arasında büyük tepki çekti. En düşük emekli maaşı rakamında kök maaş hesabı nedeniyle zamların yansıtılmaması, bu tepkiyi artırdı. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL’ye kadar yükseldiği için AK Parti, bu konuda son dakika zam açıklaması yaptı.

AK Parti’den Yeni Zam Açıklaması

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, yaptığı son dakika açıklamasıyla şunları dile getirdi: “İnşallah önümüzdeki dönemde AK Parti iktidarıyla birlikte bazı sorunlarımız olduğunu biliyorum. Özellikle pandemi dolayısıyla bir tedarik zinciri bozuldu ve enerji maliyetleri arttı. Bazı ham maddelere ve ara mamullere ulaşmada zorluklar yaşadık.”

Güler ayrıca, fiyat artışları konusunda da çözüm bulacaklarını belirtti. Bütçe imkanları, enflasyon mücadelesi ve fiyat istikrarını sağlamaya yönelik tedbirler alındığını ifade etti. Yasal düzenlemeler konusunda da çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Güler, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi, ülkenin ihracatını 350 milyar dolara çıkarmayı, turist sayısını 100 milyona yükseltmeyi ve turizm gelirini 100 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Son Dakika Emekliye Zam Müjdesi

Bununla beraber, AK Parti’nin emeklilere yönelik zam müjdesiyle ilgili de bilgi verildi. Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla emekli zammının erkene alındığı duyuruldu. Ayrıca PTT tarafından faizsiz ihtiyaç kredisi başvurularının açıldığı, 4A, 4B, 4C, SSK, EYT ve Bağ-Kur emeklilerine müjde verildi.

Güler, çok dengeli ve kontrollü mali politikalar uygulayarak mali disipline asla taviz vermemeyi amaçladıklarını belirtti. Çalışanların ve emeklilerin gelirlerini artırmayı ve özlük haklarını düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. Bu şekilde aziz millete hizmete devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin ZAM açıklaması yaptı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.