EkonomiGenelTürkiye

Askeri Personel Alımları 2023 için Başvuru Şartları ve Detaylar

Askeri Personel Alımı İlanları: Türkiye’nin Millî Savunma Bakanlığı’ndan İş Fırsatları

Askeri Personel Alımı İlanlarına Başvurular için Gerekli Olan Koşullar

Türk vatandaşı olmak

26 yaşından gün almamış olmak

Sözleşmeli er alımı için belirli bir eğitim düzeyine sahip olmak

Askerlik görevini tamamlamış olmak veya muafiyet durumlarına sahip olmak

Belirli sınavlara girmek veya mülakatlara katılmak

Sağlık muayenesinden geçmek

Herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmaması ve terör örgütüyle ilişkisinin olmaması

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması geçmek

Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak ve sabıka kayıtlarının bulunmaması

Personel Alımı İlanına Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular 21 Ağustos 2023 tarihi itibariyle alınmaya başlanmıştır. Elektronik platform üzerinden alınan başvurular için son müracaat tarihi 1 Ekim 2023 olarak belirtilmiştir. Başvurularınızı bu linkten çevrimiçi sistem aracılığıyla kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Askeri personel alımları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılacaktır. Millî Savunma Bakanlığı, 16 bin sözleşmeli personel alımı için en az ilkokul mezunlarını arıyor. Başvurular, Türkiye’nin dört bir yanından kabul edilecektir.

Askeri personel olmak için belirli koşulları yerine getirmeniz gerekmektedir. İlk olarak, Türk vatandaşı olmanız şarttır. Yaş sınırları, başvurduğunuz branşa ve eğitim seviyenize bağlı olarak değişebilir. Bu ilan için 26 yaşından küçük olmanız gerekmektedir.

Ayrıca, sözleşmeli er alımı için belirli bir eğitim düzeyine sahip olmanız gerekmektedir. Lisans, önlisans, lise veya ilkokul mezunu olma şartı, programlara ve branşlara göre değişebilir.

Erkek adaylar için askerlikle ilişkili durumlar dikkate alınır. Askerlik görevini tamamlamış olmak veya muafiyet durumlarına sahip olmak gerekebilir.

Personel alımı için belirli sınavlara girmeniz veya mülakatlara katılmanız gerekebilir. Bu sınavlar ve mülakatlar, genellikle fiziksel yetenekleri, zekâ seviyesini ve kişilik özelliklerini değerlendirmek amacıyla yapılır.

Sözleşmeli askeri personel olmak isteyenler için sağlık muayenesi geçme şartı vardır. Askeri personel olacak kişilerin belirli sağlık standartlarını karşılamaları beklenir.

Aranan koşullar arasında kişinin herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmaması ve terör örgütüyle ilişkisi olmaması da yer almaktadır.

Sözleşmeli askeri personel olacak kişiler için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılır. Bu aşamalardan olumlu sonuç almak gerekmektedir.

Askeri personel alımı başvuruları 21 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştır. Son başvuru tarihi ise 1 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurularınızı kolaylıkla tamamlamak için buradaki çevrimiçi sistemi kullanabilirsiniz.

Askeri Personel Alımları 2023 için Başvuru Şartları ve Detaylar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.