EkonomiGenelTürkiye

Halkbank, Ev Alacaklara 850.000 TL için Konut Kredisi Taksit Tablosunu Açıkladı!

Konut Kredisi Kullanımında Yeni Dönem

BDDK’NIN KONUT KREDİSİ KARARI

Halbank Konut Kredisi Kampanyası

850.000 TL Konut Kredisi Maliyet Hesaplaması

Konut kredisi sistemi artık tamamen değişiyor. BDDK tarafından alınan yeni karara göre kredi kullanmak isteyen vatandaşlar artık istedikleri limitlerde konut kredisi çekemeyecekler. Bu değişiklikle birlikte konut kredi kullanımı evi olmayanlar dışında zorlaştırılırken, faiz artışı da beklenmektedir. Bu nedenle, insanların hızlı davranmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, birçok kişi ya konut kredisi kullanamayacak ya da yüksek maliyetlerle karşılaşacaktır.

BDDK’nın son konut kredisi kararıyla birlikte hiç evi olmayan vatandaşlar bankalardan konut kredisi çekebilmek için herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmayacaklardır. Ancak kişinin kendisi, eşi veya bakmakla yükümlü olduğu çocuğu üzerinde ev bulunanlara sınırlı bir konut kredisi verilecektir. Ev fiyatının çok küçük bir kısmı konut kredisi olarak kullanılabilecektir. Bu durum, evi olan kişilerin yatırım amacıyla konut satın almalarını engelleyecektir.

Halkbank tarafından sunulan konut kredisi kampanyası ile müşterilere konut finansmanı sağlanmaya devam edilmektedir. Bu kampanya kapsamında müşteriler 120 aya kadar vadeyle konut kredisi çekebilmektedirler. Uzun vadeli taksitlerle ödenen konut kredisi, aylık taksit miktarını azaltmaktadır. Ancak bu seçenekte faiz maliyeti daha yüksek olacaktır.

Halkbank konut kredisi çeken müşterilere esnek ödeme imkanları da sunmaktadır. Her müşteri kendi bütçesine göre bir ödeme planı seçebilmektedir. Bu seçenekler arasında aylık eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli ve serbest ödemeli seçenekler bulunmaktadır. Müşteriler tercih ettikleri ödeme planına göre bir ödeme planı hazırlanmaktadır.

Halkbank’tan konut kredisi kullanmak için başvuru yapan müşterilerin kredi hesaplamaları aylık yüzde 2,39 oranında faizle yapılmaktadır. 120 ay vadeli 850.000 TL konut kredisi kullanılması durumunda aylık kredi taksiti 21.583 TL olarak belirlenmiştir. Bu kredi kullanan Halkbank müşterileri toplamda 20 yıl içerisinde bankaya 2.589.992 TL geri ödeme yapmış olacaklardır.

Halkbank, Ev Alacaklara 850.000 TL için Konut Kredisi Taksit Tablosunu Açıkladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.