EkonomiGenelTürkiye

Hükümetin memur zammı teklifi kabul görüyor mu? Sendikalar açıklama yaptı!

**MEMURLARIN YENİ ZAM TALEPLERİNE TEPKİLER YÜKSEK**

Türkiye’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, bugün memurların maaşlarına ilişkin yeni bir zam teklifini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, memurlara 2024 yılında ilk 6 ayda %15, ikinci 6 ayda %10, 2025 yılında ise ilk 6 ayda %6 ve ikinci 6 ayda %5 oranında zam önerildi. Ancak bu maaş zammı teklifi, memurlar arasında tepkiyle karşılandı.

**MEMURLAR, YENİ ZAM TEKLİFİNE TEPKİLİ!**

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ikinci zam teklifi hakkında bir değerlendirme yaparak, “Bu yeni zam teklifini kabul etmemiz mümkün değildir. Hükümetin, piyasa koşullarını dikkate alarak, çalışanlara ve emeklilere insanca yaşayabilecekleri bir ücret seviyesi sunan bir zam teklifi ile masaya gelmesi gerekmektedir. Ayrıca, kira yardımı, aile yardımı ve çocuk yardımı gibi sosyal haklarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Sayın Bakan Vedat Işıkhan’ın aktardığı çalışmalar, kamuda çalışanların ekonomik sorunlarını çözmeye yetecek düzeyde değildir” dedi.

**MÜZAKERELER BU ZAM TEKLİFİ İLE YAPILMAZ**

Önder Kahveci, yeni bir zam teklifi beklediklerini belirterek, “Önümüzde, yeni bir zam teklifi için daha fazla süre bulunmaktadır. Müzakereler 22 Ağustos’a kadar devam edecektir. Ardından, hakem heyeti devreye girecektir. Kamu işvereni, kamu çalışanları ve emeklilere insanca yaşayabilecekleri bir teklifle masaya gelmelidir. Umarım önerilen oranlar revize edilir. Bu rakamlarla müzakere dahi edilemez. Bu rakamlar üzerinde konuşmayı bile gerekli görmüyoruz” şeklinde konuştu.

**MEMURLARIN ÖNERİLERİ ANLAŞILMAMIŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR!**

Hükümete yakın bir sendika olan Memur-Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın ise kısa bir açıklama yaparak, “Bu yeni zam teklifini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu teklif, ilk teklif gibi yetersiz kalmıştır. Biz, kamu çalışanları adına yaptığımız önerilerin karşı tarafta doğru anlaşılmadığını düşünüyoruz. Eğer anlaşılmış olsaydı, bu zam teklifiyle masaya gelinmezdi. Bu teklif kesinlikle tekrar gözden geçirilmelidir” dedi.

Hükümetin memur zammı teklifi kabul görüyor mu? Sendikalar açıklama yaptı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.