EkonomiGenelTürkiye

Aile Destek Paketi İçin 971 TL Zam: TC Kimlik Numarası İle 2.811 TL Ödeme Yapılacak!

**Aile Destek Paketi Süresi Uzatıldı ve Zamlı Ödemeler Başladı**

**Aile yardımı süresi uzatıldı**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan aile destek paketinin süresi uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla süresi uzatılan aile destek paketleri bu sefer de zamlanacak.

**Zamlı ödemeler başladı**

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zamdan sonra aile yardımı da arttı. PTT üzerinden yapılacak ödemelerin miktarı 2811 TL olarak açıklandı. Aile Destek paketi yardımından yararlanmak için başvurular hala devam ediyor. Başvurusunu tamamlayan vatandaşlar, Ağustos ayının sonuna kadar ödeme alabilecekler. Yapılan aile destek ödemeleri 1 yıl boyunca devam edecek.

**Aile Destek Ödemesinden Kimler Faydalanabilir?**

Türkiye Aile destek paketi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan, en çok tercih edilen yardım paketlerinden bir tanesi oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve yalnızca 1 yıl süreyle verileceği duyurulan aile yardımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile uzatıldı. 1 yıl daha aile yardımı yapılacak.

Aile destek paketi ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Üstelik bu ay yapılacak ödeme zamlı olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Türkiye aile destek yardımı 971 TL’ye kadar arttı.

**Aile Yardımı Şartları Nelerdir?**

Peki, kimler aile yardımı alabilir? Aile yardımı şartları nelerdir? İşte detaylar…

Türkiye Aile Destek paketi geçen yıl Temmuz ayında başlamış ve 1 yıl süreyle ödeme yapılacağı açıklanmıştı fakat aile destek yardımına gelen yoğun ilgi yüzünden bu yardım süresi 1 yıl daha uzatıldı. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere sunulan bu yardım paketi tek bir şartla veriliyor. 18 yaşından büyük olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Sadece bunlara uyan vatandaşlar bu ödemeden yararlanabiliyor.

**Başvurular Nasıl Yapılır?**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahur Özdemir Göktaş, geçenlerde yaptığı bir açıklamada Türkiye Aile Destek paketi yardımının 4 milyon haneye sağlandığını duyurmuştu. Ağustos ayı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başladı ve bu ödeme 971 TL zamlı olarak yatırılacak. Aile destek paketi yardımından yararlanan vatandaşlar, T.C kimlik kartı ile en yakın PTT şubesine giderek, yardım ödemelerini alabilirler. Bu ay zamlı olarak yatırılacak ödemelere başvurularını hala yapmamış olan vatandaşlar, e-devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Aile Destek Paketi İçin 971 TL Zam: TC Kimlik Numarası İle 2.811 TL Ödeme Yapılacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.