EkonomiGenelTürkiye

Devlet Destekleri Güncellendi! 2.348, 2.811 ve 5.097 TL Arasında Ödeme İmkanı Var

**Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemeleri: Yardım Miktarları ve Şartları**

## Yaşlılık Maaşı Ne Kadar Ve Kimlere Veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliri olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yaşlılık maaşı sağlamaktadır. Bu yardımdan faydalanabilmek için sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir düzenli geliri bulunmayan bireyler başvurabilir. Yaşlılık maaşı ödemesi ise aylık 2.348 TL olarak yapılmaktadır.

## Engelli Maaşı Nedir Ne Kadar Veriliyor?

Çalışma imkânı olmayan ve sosyal güvencesi olmayan engelli bireylere engelli aylığı ödemesi yapılmaktadır. Bu sosyal yardımı alabilmek için belirli bir engel oranı taşımak gerekmektedir. Aynı zamanda sosyal güvencesi olmama ve düşük gelir şartlarını sağlama gibi kriterleri karşılayanlara %40 ile %69 arasında engeli olanlara aylık 1.874 TL, %70 ve üzeri engeli olanlara ise aylık 2.811 TL ödeme yapılmaktadır.

## Engelli Yakınlarına Maaş Bağlanacak

Aile Bakanlığı, engelli vatandaşların yakınlarına da aylık maaş bağlamaktadır. Bu yardımdan faydalanabilmek için sosyal güvencesi olmayan ve gelir şartlarını karşılayan kişiler başvurabilir. Engelli yakınlarına verilen maaş miktarı ise 1.874 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödeme miktarı, Aile Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılmaktadır.

## Kronik Hastalığı Olanlara Maaş Ödenecek

Aile Bakanlığı, kronik hastalıklara sahip olan bireylere de aylık maaş ödemesi yapmaktadır. Tüberküloz ve SSPE (Subakut sklerozan panensefalit) hastalığına sahip olanlara ödeme yapılmaktadır. Bu hastalıklar nedeniyle iş imkânı kaybeden kişilere devlet tarafından yardım eli uzatılmaktadır. Her ay düzenli olarak yapılan bu ödeme miktarı ise 5.097 TL olarak belirlenmiştir.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan bu sosyal yardımlar, vatandaşlar için büyük bir destek olmaktadır. Ancak bu yardımlardan faydalanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Detaylı bilgi ve başvuru için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Devlet Destekleri Güncellendi! 2.348, 2.811 ve 5.097 TL Arasında Ödeme İmkanı Var

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.