EkonomiGenelTürkiye

Kırtasiye Ürünleri Fiyat Artışlarıyla Şaşırtıyor! Cep Yakacak Çantaların Yeni Tutarı 1500 TL Olacak!

**2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin Okul Alışverişi Hakkında Bilmeniz Gerekenler**

**2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin Okul Alışverişi Hakkında Bilmeniz Gerekenler**

Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrenci ve velilerin okul alışverişi telaşı başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersi 11 Eylül’de başlayacak. Alışverişlerini tamamlamak isteyen veliler ve öğrenciler, en uygun ürünleri bulmak için kırtasiyeleri dolaşıyor. Ancak, geçen yıla göre kırtasiye malzemelerine %100’e varan oranlarda zam geldi. Bir öğrencinin ihtiyacı olan kırtasiye malzemeleri ve sırt çantasıyla birlikte ortalama olarak bin 500 liraya kadar çıkabiliyor.

Kırtasiyeci Musa Çağlar, vatandaşların gıda sektöründeki sık sık değişen fiyatlarla alışık olduğunu ve kırtasiye malzemelerine yapılan zamlara da alıştıklarını belirtti. Çağlar, şunları söyledi: “Kırtasiye malzemeleri olan çanta, suluk, defter ve kalem gibi ürünler, geçen yıla göre zamlandı. Ancak, vatandaşlara en uygun fiyatlarla ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlar gıda sektöründeki ani zamlara tepki gösterse de, duyarlı bir millet olduğumuzu biliyoruz. Öğrencileri ve çocukları için her şeyi alırken, tepkili olsa bile istediklerini almaya çalışıyorlar.”

Çağlar, velilere kırtasiye malzemeleri seçerken dikkat etmeleri gereken hususlara da değindi. Ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerektiğini belirterek, “Tüm ürünlerimizin arkasında kalite belgeleri bulunuyor ve mümkünse yerli ve milli ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz” dedi.

“Bir Ürünün Pahalı Olması Çok Kaliteli Olduğu Anlamına Gelmiyor”

Malzemelerin pahalı olmasının, kaliteli olduğu anlamına gelmediğine dikkat çeken Çağlar, velilerin daha seçici davranarak ekonomik ürünleri tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Çok abartmadan ekonomik fiyatlı ürünleri seçerek alışverişlerini tamamlayabileceklerini belirtti.

“Bir Çantanın Dolması Ortalama Bin 500 Lira”

Başka bir kırtasiyeci olan Çoşkun Çoşan ise en ucuz kurşun kalem fiyatının geçen yıl yaklaşık 2 lira olduğunu ancak bu yıl aynı kalemin 6 liraya satıldığını söyledi. Çoşan, markaya göre fiyatların değiştiğini ve en uygun defterlerin geçen yıl 10 lira civarında iken bu yıl 25 liraya kadar çıktığını belirtti. Bir çantanın geçen yıl ortalama 250 lira olduğunu, ancak bu yıl 500 liraya kadar çıktığını ve bir çantanın dolması için ortalama olarak bin 500 lira gerektiğini söyledi. Fiyatlardaki değişkenliğin %100’e varan bir oranda olduğunu ifade etti.

Alışverişe gelen velilerden Emre Çetin, ailelerin masraflarının arttığını ve özellikle kalabalık ailelerde bunları karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Çetin, “Geçen seneyle kıyaslandığında fiyatların arttığını görüyoruz. Büyük çocuğum 3. sınıfa gidiyor ve küçük çocuğum da anaokuluna başlayacak. Masraflarımız artıyor, ama kampanyaların olduğu için buraya alışveriş yapmaya geldik. Henüz alışverişe başlamış olsak da, muhtemelen 2 bin liraya yaklaşacak. Kurşun kalemden kareli deftere, çizgili defterden boyalara kadar hepsini alacağız” dedi.

Kırtasiye Ürünleri Fiyat Artışlarıyla Şaşırtıyor! Cep Yakacak Çantaların Yeni Tutarı 1500 TL Olacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.