EkonomiGenelTürkiye

Emekliye %25 Ek Ve %25 Ara Zam Müjdesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

# Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla Emekliye Ek Zam Yapılacak – Emekli Maaşlarına Ekim Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Cumhurbaşkanı talimatıyla emeklilere ek zam yapılacağı ve ara zam uygulanacağı belirtildi. Emekli vatandaşlar, 2023 yılının sonlarına yaklaşırken ek gelir kapısı elde etmek için pek çok konuda araştırmalar yapmaktadır. Temmuz maaş zammı emekli vatandaşları hayal kırıklığına uğratırken, pahalılığın da etkisiyle emekliler zor zamanlar geçirmektedir. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye umut veren bir konuşma yapmış ve emekli vatandaşlar da yeni ayda alacakları maaş zammını araştırmaya başlamışlardır.

## Emeklilere Ekim Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından ekim ayında emekli maaşlarına ek zam yapılmasına ilişkin net bir açıklama gelmedi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri başta olmak üzere milyonlarca emeklinin maaşları yeniden hesaplanacak ve hesaplarına geçirilecektir. Yeni alınan kararlar ve maaş güncellemesiyle ilgili pek çok detay merak edilmeye devam etmektedir. Emekliye ek zam oranı açıklandı mı? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

## Emekli Maaşlarına Ara Zam Beklentisi

Emekli maaşlarına ara zam, Türkiye’nin uzun süredir konuştuğu konular arasında yer almaktadır. %25’lik zam emekli vatandaşlar tarafından yetersiz bulunmuş ve ara zam beklentisi gündem haline gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde emekliye ek zam yapılmasına ilişkin açıklama yapmasıyla birlikte yeni bir düzenleme yapılması söz konusu olmuştur. Talimatlar verilmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Emekli vatandaşlara sevindirici haberler duyurulmuştur. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı merak edilmektedir. İşte, konuyla ilgili tüm gelişmeler:

## Emekli Maaşına Ekim Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

SSK, memur ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan %25’lik zam geçtiğimiz Temmuz ayında uygulanmıştır. Ancak bu zam emeklileri memnun etmemiştir. Yüzleri güldürmeyen zam oranının ardından emekli vatandaşlar, ara zam ve ek zam söylentilerine kulak kabartmışlardır. Beklenen zam gerçekleşecek mi? Emekli maaşları ne kadar yükselecek? Ekim ayında emeklilere zamlı maaşlar yansıtılacak mı, araştırılmaktadır. Ara zam konusuyla ilgili detaylar netlik kazandıkça, meclis açıldığında emeklilerin umduğunu bulacakları düşünülmektedir.

## Emekli Maaş Zam Oranı Açıklandı

Emekliye ara zam ile ilgili tahminler ortaya çıkmıştır. Emekli vatandaşları heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaktadır. %25’lik zam yetersiz kalınca emekli maaşlarına %25 ek bir zam ve %25 ara zam yapılması beklenmektedir. Bu şekilde emekli vatandaşların maaşları 10.000 TL ve üzerine çıkacaktır. Emeklilere yeni zam için ekim ayı işaret edilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin göreve başlamasıyla birlikte ekim ayında emekli maaşlarında ciddi bir artış yaşanacağı düşünülmektedir.

Emekliye %25 Ek Ve %25 Ara Zam Müjdesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.