EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan’ın Açıklaması: Vergisiz Telefon Listesi ve Fiyatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vergisiz Telefon Kampanyasıyla Gençlere Yardım Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik vergisiz telefon vadini tuttu. Üniversite döneminde ailelerinden uzak kalan öğrencilerin, iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için vergiden muaf telefonların listesi ve fiyatları açıklandı.

Gençlerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla vergisiz telefon kampanyası düzenlenmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi vadettiği bir konuydu. Detaylar açıklandığında, öğrencilerin iPhone ve Samsung gibi özel cihazlar bekledikleri kadar, yerli üretim telefonlarla karşılaştıkları görüldü. Vergisiz telefon satışlarının belirli kısıtlamalarla gerçekleştirileceği açıklandı ve detaylar, toplantı sonrasında duyuruldu.

AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere vergisiz telefon imkanı sağlamak için 15 farklı model üzerinde çalışmaların yapıldığını açıkladı. Bu kampanya, yalnızca Türkiye’de üretilen markaları hedef alıyor. Türkiye’deki yerli ürün üretimini teşvik etmek ve cari açığı azaltmak amacıyla vergiden muaf telefon kampanyası başlatıldı. Ülkede üretilen ve montajı gerçekleştirilen firmalardan telefon satın alınabilecek. Türkiye’nin cari açığı son zamanlarda 60 milyar doları aşmış durumda ve bu adımla bu açığın kontrol altına alınması bekleniyor. Bu açıklamanın ardından gözler, Türkiye’de üretilen telefonlara çevrildi. Peki, bu cihazlar hangileri? Hangi modeller vergisiz olarak satılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatıyla Vergisiz Satılacak Markalar ve Modeller

Samsung markası: Galaxy A70, Galaxy A21S, Galaxy A01 Core, Galaxy A30 ve Galaxy A52 modelleri
Reeder markası: S23 Pro Max, 19 Pro S, 19 Max Pro, S19 Max, P13 Blue modelleri
Xiaomi markası: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 (2022) modelleri
Realme markası: Realme C21, Realme C21Y, Realme C25 modelleri
Vivo markası: Y11S, Y21S ve Y53S modelleri
TLC markası: TLC 20SE, TLC 20E, TLC L7 modelleri vergisiz olarak satışa çıkacak.

Vergisiz telefon kampanyasıyla ilk aşamada satışa sunulacak olan modeller bu şekilde sıralanmaktadır. Bu adımla yerli üretimi desteklemek ve gençlerin teknolojiye daha kolay erişebilmesi hedeflenmektedir.

Erdoğan'ın Açıklaması: Vergisiz Telefon Listesi ve Fiyatları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.