EkonomiGenelTürkiye

16,5 Milyon Emekliye Muhteşem Haber: %50 Zam! 2023 Emekli Maaşları Açıklandı: 7.500 TL’ye 13.179,87 TL!

**Emeklilere Yapılacak İyileştirme ve Maaş Zammıyla İlgili Son Gelişmeler**

**MAAŞLARA EK ZAM**

Emeklilerin gelirini artıracak düzenlemeler için harekete geçildi. Başkan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, emeklilere yönelik iyileştirme çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra, son kararı Başkan Erdoğan verecek. Hem yapılan artış hem de yürürlüğe gireceği tarih konusunda karar verilecek. Seyyanen zam formülü, iyileştirme için öne çıkarken, ikinci bir seçenek olarak oransal artış da düşünülmekte. Ayrıca, şu anda en düşük emekli aylığı 7500 TL olan miktarın artırılması da gündemde. Düzenlemenin Meclis’in Ekim ayında açılmasının ardından tamamlanarak yasalaşması bekleniyor.

2023 yılı, emeklilikle ilgili önemli adımların atıldığı bir yıl oldu. Ek gösterge düzenlemesi, memur emekli ikramiyesi ve aylığını artırırken, EYT yasası yaklaşık 5 milyon kişinin yüzünü güldürdü.

Emeklilerin gelirini artıran düzenlemeler ise bunlarla sınırlı kalmayacak.

Önümüzdeki dönemde yeni adımlar atılacak.

Hazırlıklar şimdiden başlamış durumda ve düzenlemelerin Ekim ayında Meclis’in açılmasının ardından birbiri ardına hayata geçirilmesi planlanıyor. İşte Meclis’e taşınması planlanan düzenlemeler…

**BAĞKUR’LU 5 YIL KAZANACAK**

Emeklilik reformu kapsamında atılacak ilk adımlardan biri, Bağ-Kur sigortalıları için olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, küçük esnaf ve çiftçiler dahil 1 milyon Bağ-Kur’lunun prim gün şartını 9000’den 7200’e düşürecek bir çalışma yürütmekte. Bu noktada, düzenlemenin kapsamının belirlenmesi ilk adımı oluşturacak.

Ayrıca, düzenlemenin tüm süreleri kapsayıp kapsamayacağına da karar verilecek. Eğer tüm süreleri kapsarsa, Bağ-Kur reformu kapsamına giren EYT’li erkek sigortalıların da prim şartı 7200 güne düşürülecek.

9000 günü tamamlayamayan EYT’li erkek esnaf, eğer 7200 güne tamamlarsa hemen emekli olabilecek. Düzenleme, 8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olan ve

16,5 Milyon Emekliye Muhteşem Haber: %50 Zam! 2023 Emekli Maaşları Açıklandı: 7.500 TL'ye 13.179,87 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.