EkonomiGenelTürkiye

“Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmi olarak duyuruldu: Başvuruda bulunanlar ödeme hakkı kazandı.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Güçlük Çeken Ailelere Dev Destek!

Ülkemizde geçim sıkıntısı çeken ailelere ve sağlık sorunları olan bireylere yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemeleriyle her ay düzenli olarak vatandaşlara yardımcı olmaya devam ediyor. Bu ödemeler, maddi zorluklarla mücadele eden vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına destek oluyor.

Aylık Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Destek ödemeleri, çeşitli kategorilerde yapılan yardımları içermekte olup, evinde yaşlı, engelli veya yardıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara belirli tarihlerde her ay maaş ödemesi yapılıyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvurunun onaylanmasıyla, hesaplara aylık 5.098 TL yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı alan kişiler ise hem SMS hem de e-Devlet aracılığıyla maaşlarının ödendiğini kontrol edebilme imkanına sahiptir.

Ödemeler Hangi Tarihte Yapılıyor?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak etmektedir. Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’inden 31’ine kadar olan dönemde yapılmakta ve ödemeler, 15 Temmuz’dan ay sonuna kadar olan süre boyunca hesaplara aktarılmaktadır. Yeni ödemeler ise bu sürenin sona erdiği 15 Ağustos tarihinde başlayacaktır. (tv100)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.