EkonomiGenelTürkiye

Emekliler İçin Müjdeli Haber: Maaşlara Ek 7000 TL Ödeme Yolda!

**Emeklilere Yapılacak Ek Ödemeler ile Maddi Rahatlama**

## Hükümetten Emeklilere Müjdeli Haber

Emeklilerin maaş zammının beklentileri karşılamaması üzerine hükümet tarafından yapılan destek ödemeleri art arda gelmeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında bulunan SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklilerine yönelik hazırlanan ek ödeme müjdesi, milyonlarca emekli vatandaşı sevindirdi. Bu müjdeli haber ile emeklilere verilecek olan ek ödeme, milyonlarca emekli vatandaşın maddi sıkıntılarını hafifletmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

## Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı ile Ek Ödeme Miktarları Arttı

Resmi açıklamaya göre, emeklilere yapılacak olan 7000 TL’lik ek ödeme, başvuru koşulu olmaksızın istisnasız tüm emeklilere verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası tarafından yapılan anlaşma ile ek ödeme miktarlarına zam yapıldı. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik Temmuz zammının ardından emekliye yönelik promosyon miktarları da arttı. Bankalar, emekli vatandaşların maaşlarını 3 yıl süreyle kendilerinden alma taahhüdüyle başvuru yapmaları halinde 7000 TL ek ödeme yapma sözü verdi. Başvurular bugünden itibaren başladı ve son başvuru tarihi 30 Ağustos 2023 olarak açıklandı. Tek şart, emeklilerin 3 yıl süreyle maaşlarını kamu bankalarından birinden almaları olacak. Türkiye’de EYT yasasının da çıkmasıyla birlikte emekli vatandaş sayısı 16 milyona ulaştı.

## EFT ve FAST İşlemlerinden Masraf Alınmayacak

Emeklilere sağlanan ek ödeme desteğiyle birlikte bankaların diğer avantajlarından da yararlanabilecekleri belirtiliyor. Bankaların maaş hesaplarıyla kullanılan İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık kanallarından yapılacak olan havale, EFT ve FAST işlemlerinden masraf alınmayacak. Emekli maaşlarının bağlı olduğu bankalardan alacakları kredi kartlarından kart aidatı da alınmayacak. Emeklilere yönelik bu destek önlemleriyle milyonlarca emekli vatandaşın maddi açıdan rahatlaması ve yaşam kalitesinin artması bekleniyor. Hükümet, sosyal politikalar kapsamında emeklilere yönelik destekleri artırarak emeklilerin yaşamını kolaylaştırmayı ve onlara daha iyi bir gelecek sunmayı amaçlıyor. Hükümet tarafından yapılan destek ödemeleri ile emeklilerin maddi rahatlaması hedeflenirken bankaların sağladığı ek ödeme ile emeklilerin yüzü güldü.

Emekliler İçin Müjdeli Haber: Maaşlara Ek 7000 TL Ödeme Yolda!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.