EkonomiGenelTürkiye

Ev hanımlarına emeklilik için 17.168 TL maddi destek sağlanıyor. Kapılar açılıyor!

Ekim Ayında Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı Verilecek!

Yeni SGK Uygulaması Ekim Ayında Kanunlaşacak

Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Türkiye’deki emeklilik sisteminde kapsamlı bir düzenleme yapılacağı açıklandı. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla birlikte Çalışma Bakanlığı önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar kapsamında ev hanımlarının emekli olabilmesi için SGK mevzuatında düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemeler için belirlenen şartlar ve koşulların açıklanmasıyla birlikte süreç de netleşti.

Ev Hanımlarına Emeklilik Kapısı Ekim Ayında Aralanıyor!

Ev hanımlarının emeklilik hakkı elde edebilmesini sağlayacak olan yeni SGK uygulamasının yasal düzenlemesinin Ekim ayında kanunlaşması bekleniyor. Bu süreçte yoğun bir çalışma yürütülen ve müjdenin Eylül ayı sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen ev hanımları için emeklilik kapısı, bu sonuçla birlikte tamamıyla açılmış olacak.

Emeklilik Hemen Gerçekleşmeyecek!

Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalardan sızan bilgilere göre, ev hanımlarının emekli olabilmesi için hem destek sağlanacak hem de belirli şartları yerine getirmeleri istenecektir. Bu şartların hemen yerine getirilmesi mümkün olmayacağı için emekli olmak için anında başvuruda bulunulamayacak. Ancak yıllar içinde, ev hanımları emeklilik hakkını elde edebilecek ve emekli maaşına bağlanabileceklerdir.

Emeklilik İçin Yaş ve Prim Şartları

Ev hanımlarının emeklilik hakkını kullanabilmeleri için bazı şartların yerine getirilmesi gerekecektir. Bu durumda özel bir imtiyaz verilmeyecektir. Ev hanımları, teknik olarak Bağkur sigorta kolu altında olacaklar ve kendi isteklerine bağlı olarak prim ödeyerek emekli olabileceklerdir. Bağkur’da prim eşitleme öngörüldüğü için, ev hanımlarının 7200 prim günüyle emekli olmaları mümkün olacak.

Çocuk Sayısına Göre İndirim Uygulanacak!

Ev hanımlarının emekli olabilmeleri için belirlenen şartlarda çocuk sayısına göre indirim uygulanacağı açıklandı. Ev hanımları için 7200 prim günü oldukça yüksek bir miktar olduğundan, çocuk sayısına göre prim şartı ve emeklilik yaşı düşürülecektir. Bu şekilde 5400 günle emeklilik mümkün olacak ve en düşük emeklilik yaşı özel olarak 55 olarak belirlenecektir.

Devlet Destek Olacak!

Ev hanımları isteğe bağlı olarak Bağkur sigorta primi ödeyeceklerdir. Şu anda en düşük aylık prim ödemesi 4.292 TL olarak bildirilmiştir. Devlet ise bu primin üçte birini destek olarak karşılayacaktır. Aylık 1.430 TL destek sağlanacak olan devlet, yıllık olarak 17.168 TL prim desteği sunacaktır. Bu destek sürekli olup, emekli olana kadar kesintiye uğramayacaktır.

Ev hanımlarına emeklilik için 17.168 TL maddi destek sağlanıyor. Kapılar açılıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.