EkonomiGenelTürkiye

Ev Kiralarında Dikkat Edilmesi Gereken Tuzağa Düşmek İstemeyenler İçin Öneriler

SEO: Kiralık Ev İlanları Dolandırıcıların Yeni Hedefi Haline Geldi

Bahane Aynı, İsimler Farklı

Kiralık ev ilanları, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. İnternet üzerinden farklı isimlerle yayınlanan bu ilanlarla insanları dolandırmaya çalışan kişiler, genellikle aynı evi farklı isimlerle ilan sitelerinde üç ay içerisinde yayınlamaktadır. Kendilerine ulaşan insanlardan kaparo isteyerek yeni bir dolandırıcılık yöntemi belirleyen bu kişiler, ev arayan birçok insanı da tuzağa düşürmektedir. Dolandırıcılar, cazip fiyatlarla sunulabilecek evlerin görüntülerini kullanırken farklı isimler ve numaralarla insanların karşısına çıkmaktadır.

Anadolu Gazete Kaparo Dolandırıcılığını Deşifre Etti

Anadolu Gazete tarafından gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda, ilan sahiplerinin üç farklı telefon numarası ve isim kullanarak aynı dolandırıcılık yöntemini uyguladığı ortaya çıkarıldı. Dolandırıcılar, evi tutmak isteyen kişilere şehir dışında olduklarını ve dönüşlerinin üç dört gün süreceğini belirterek “Kaparo göndererek evi tutabileceğinizi” söylemektedirler. Bu yöntemle evi beğenip kapora yatıran kişiler, dolandırıldıklarını sonradan fark etmektedirler.

Söyledikleri İsimi Unutuyorlar

Dolandırıcılar, yaşanan dolandırıcılık olaylarında farklı isimler kullanırken bazen hangi ismi söylediklerini unutmaktadırlar. Bu durum, dolandırıcıların dikkatsizliklerinden kaynaklanmaktadır.

Profil Fotoğraflarını Düğün Fotoğrafçılarının Sayfalarından Çalıyorlar

Dolandırıcılar, kullandıkları ilanlarda evin fotoğraflarını düğün fotoğrafçılarının sayfalarından çalmaktadır. Bu şekilde, insanları kandırmak ve güven duymalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Ev Kiralarında Dikkat Edilmesi Gereken Tuzağa Düşmek İstemeyenler İçin Öneriler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.