EkonomiGenelTürkiye

Geceyarısı Rekor İndirim: İstanbul, Ankara, İzmir Akaryakıt Fiyatları

Ekonomik dönemlerde yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına da yansımaktadır. Merkez Bankası’nın faiz artışının ardından dolar geriledi ve bu durum akaryakıta beklenen bir indirimin habercisi oldu. Bu indirimlerle birlikte, benzin fiyatlarında da düşüş yaşanacak. İşte beklenen indirim ve güncel fiyatlar hakkında detaylar:

BENZİNİN LİTRESİ NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası’nın faiz artışının etkisiyle doların gerilemesi ve kurun dengelenmesi sonucunda, akaryakıt fiyatlarında bir indirim gerçekleşecek. Bu indirimle birlikte, benzinin litresi İstanbul’da 36 lira 81 kuruşa, Ankara’da 37 lira 37 kuruşa ve İzmir’de ise 37 lira 47 kuruşa düşecek.

FİYAT 3 AYDA 2 KATINA ÇIKTI

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında üst üste gelen zamlar, tüketicileri olumsuz etkiledi. Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesinde benzinin litre fiyatı 19 lira seviyesindeyken, motorin litre fiyatı ise 18 lira civarındaydı. Ancak son 3 ayda akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla artarak, ciddi bir yükseliş yaşadı.

ÖTV ARTIŞIYLA FİYAT 6 LİRA YÜKSELMİŞTİ

16 Temmuz tarihinde gerçekleşen ÖTV artışıyla birlikte, benzin ve motorin fiyatlarına bir zamlanma yapıldı. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltildi. Bu kararın ardından benzin ve motorin fiyatlarında ortalama 6 lira kadar bir artış yaşandı. 16 Temmuz tarihine gelindiğinde, İstanbul Avrupa Yakası’nda benzin fiyatları 34,01 TL, motorin fiyatları ise 32,36 TL olarak belirlenmişti.

Güncel benzin ve motorin fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 37,69 TL

Motorin fiyatı: 37,83 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 37,74 TL

Motorin fiyatı: 37,89 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 38,28 TL

Motorin fiyatı: 38,43 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 38,34 TL

Motorin fiyatı: 38,54 TL

Geceyarısı Rekor İndirim: İstanbul, Ankara, İzmir Akaryakıt Fiyatları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.