EkonomiGenelTürkiye

Kamu Bankası’ndan Araç Alacaklara Özel: 1 Milyon TL Kredi İmkânı

Halkbank’tan 1 Milyon TL’ye Kadar Otomobil Kredisi

Türkiye’de otomobil almayı düşünenler, giderek artan bir şekilde taşıt kredisi başvuruları yapıyor. Finansal kaynakları yetersiz olanlar ise bankaların taşıt kredisi seçeneklerine yöneliyor. Bu durumda vatandaşlar, uygun şartlarla taşıt kredisi sunan bankaları araştırıyor. Halkbank’ın taşıt kredisi programı da bu anlamda oldukça popüler hale gelmiştir.

Otomobil Alıcıları İçin Maksimum 1 Milyon TL Kredi Fırsatı

Halkbank, otomobil almayı planlayan müşterilerine belirli kriterlerle taşıt kredisi imkanı sağlamaktadır. Ancak bu krediler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından belirlenen sınırlamalar dahilinde verilmektedir. Bu da bankaların bu sınırlamaları aşma şansına sahip olmadığı anlamına gelmektedir. Günümüzde otomobil fiyatlarının hızla yükselmesi, taşıt kredilerinin de önemini artırmaktadır. Örnek olarak, sıfır kilometre bir aracın ortalama fiyatı 1 milyon TL civarındadır.

Halkbank, BDDK tarafından belirlenen kurallar uyarınca, 1 milyon TL değerindeki bir araç için en fazla yüzde 30 oranında, yani 300.000 TL’ye kadar taşıt kredisi sağlayabilmektedir. Ayrıca, bu kredi için geri ödeme süresi 24 ayı geçememektedir. Eğer bir vatandaşın 700.000 TL peşinatı bulunuyorsa, Halkbank’ın sağladığı 300.000 TL’lik kredi ile istediği sıfır kilometre araca sahip olabilmektedir.

Kamu Bankası'ndan Araç Alacaklara Özel: 1 Milyon TL Kredi İmkânı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.