EkonomiGenelTürkiye

İstanbul İzmir Kayseri Adana Konya Malatya! Hızlıca önlem alın, şiddet artıyor!

SEO Uygun Başlık: İstanbul İzmir Kayseri Adana Konya Malatya! Aşırı Sıcak Hava Dalgası İçin ACİL Önlem Alınmalıdır

Aşırı Sıcak Hava Dalgası İçin Uyarı Yayımlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’de meydana gelen ardı ardına doğal afetlerle mücadele eden ve sık sık test edilen Türkiye için yeni bir alarm verdi. 2 Eylül 2023 Salı günü saat 18:00’e kadar devam edecek olan bu yeni doğal afet için son dakika uyarısı yapıldı. Herkesin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı açıklamada, “Halen yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarın (29.08.2023) Marmara bölgesinden başlayarak hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve Karadeniz’de 8 ila 10 derece, İç Anadolu’da 6 ila 8 derece, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.”

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 02.09.2023 Cumartesi günü batı kesimlerden başlayarak mevsim normallerine düşmesi bekleniyor. Bu nedenle, 2 Eylül 2023 tarihine kadar herkesin dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.

65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Bilgi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Belirtilen saatler arasında genel bir sokağa çıkma yasağı kararı alınmamış olup, zorunlu bir yasak değildir. Ancak, mümkün olduğunca bu saatler arasında sokağa çıkılmaması tavsiye edilmektedir.

İstanbul İzmir Kayseri Adana Konya Malatya! Hızlıca önlem alın, şiddet artıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.