EkonomiGenelTürkiye

Memur ve memur emeklileri için yeni zam açıklamasıyla dikkat çeken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan

Kamu Görevlilerine 2024 ve 2025 Yılı Toplu Sözleşme Zammı Açıklandı

Son zamanlarda yapılan bir duyuru ile Türkiye’deki kamu personellerinin 2024 ve 2025 yıllarında alacakları toplu sözleşme zammı belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, memurlar ve memur emeklileri, 2024’ün ilk 6 ayında %15, ikinci 6 ayında %10, 2025’in ilk 6 ayında %6 ve ikinci 6 ayında %5 maaş artışı alacaklar. Bu miktarlara ek olarak, enflasyon farkları da oluşması durumunda eklenebilecek. Ancak, bu sözleşme kapsamında memurlara ve memur emeklilerine refah payı artışı yapılmayacak. Bu zam kararı sonrasında memurlar tarafından eleştirilere maruz kalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da açıklamalarda bulundu.

Çalışma Bakanı Sözleşmeden Memnun!

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’nin verdiği zam kararını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Kamu görevlilerimizin talep ettiği 50 madde aynen kabul edilmiştir. Ayrıca, diğer sosyal haklar konusunda da önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu toplu sözleşmenin, başta kamu görevlilerimiz olmak üzere memur emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreç, karşılıklı istişare ve nezaket ilkeleri çerçevesinde tamamlanmıştır. Bu başarıda emeği geçen konfederasyonlarımıza, genel yetkili sendikalarımıza, komisyonlarımıza ve müzakere heyetlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Vedat Işıkhan, kamu görevlilerinin enflasyon karşısında ezilmemeleri konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Kamu görevlilerinin enflasyon karşısında zor durumda kalmalarına bugüne kadar izin vermedik ve bundan sonra da vermeyeceğiz. Sosyal devlet anlayışımız bunu gerektirmez. Memurlarımıza yönelik aldığımız bu karardan, memur emeklilerimiz de aynı şekilde yararlanacak” ifadelerini kullandı.

Memurlar Zam Miktarını Yetersiz Buldu

Öte yandan, Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Heyeti tarafından yapılan zam kararından memnun olmadıklarını dile getirdi. Heyetin, 17 Ağustos tarihinde sunulan ikinci zam teklifini kabul ettiği ve bu teklife herhangi bir ek yapmadığı açıklandı. Bu nedenle, Memur-Sen, Hakem Heyeti’nin yapısının tartışılması gerektiğini belirterek, toplu sözleşme kararına karşı memnuniyetsizliklerini açık bir şekilde dile getirdi.

Memur ve memur emeklileri için yeni zam açıklamasıyla dikkat çeken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.