EkonomiGenelTürkiye

Uşak Banaz’da yolcu otobüsü kaza: 1 ağır, 15 yaralı

Uşak Banaz’da Yolcu Otobüsü Kazası: 15 Kişi Yaralandı, 1’i Ağır

Uşak’ın Banaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1’i ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı. Üzücü kaza, Uşak’ın Banaz ilçesi Dumlupınar Kavşağı yakınlarında meydana geldi.

Uşak Banaz Son Dakika Trafik Kazası Haberi! Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı

Yolcu Otobüsü Tır ile Arkadan Çarpıştı

Uşak’tan Afyonkarahisar istikametine ilerleyen S.Ç. yönetimindeki 07 BDL 402 plakalı yolcu otobüsü, Dumlupınar rampasında A.S. kontrolündeki 42 HAV 47 plakalı salça yüklü tıra arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Sağlık ekibi, polis, jandarma ve itfaiye yönlendirildi.

Yaralılar Hastanelere Sevk Edildi

Kaza sonucu yaralanan otobüs sürücüsü S.Ç. ve hostes Y.E.K. (19) ile 11 yolcu ambulansla Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar’daki hastanelere kaldırılırken, 2 yolcunun da 112 Sağlık ekiplerince ambulansta tedavisi yapıldı. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan hostes Y.E.K.’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazadan dolayı kapanan yol ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu tek şeritten trafiğe açılabildi.

Vali Ergün’den Açıklama

Olay yerine gelen Uşak Valisi Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz’den bilgi aldı. Vali Ergün, yolcu otobüsünün İzmir’in Çeşme ilçesinden kalktığını ve Çorum’a gittiğini söyledi. Kazanın Afyonkarahisar il sınırına yakın bir mesafede meydana geldiğini aktaran Ergün, kazada 15 kişinin yaralandığını belirtti. Durumu ağır olan kişinin muavin olduğunu ifade eden Ergün, diğerlerinin durumunda hayati tehlike olmadığını dile getirdi.

Olaya hızlı bir şekilde müdahale eden jandarma, trafik polisi, kara yolları ve 112 ekiplerinin yaralıları Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Banaz, Afyonkarahisar ve Dumlupınar’daki hastanelere sevk ettiklerini söyleyen Ergün, şu an için şükür ki herhangi bir can kaybının olmadığını belirtti. Kazanın sebebi ve sonuçlarıyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını sözlerine ekledi.

Vali Ergün, incelemelerin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de ziyaret ederek yaralıların sağlık durumları hakkında detaylı bilgi alıyor.

Uşak Banaz'da yolcu otobüsü kaza: 1 ağır, 15 yaralı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.