EkonomiGenelTürkiye

Aşk-ı Memnu oyuncusu hayranlarını üzdü! Sevilen isimden acı bir haber.

Rana Cabbar’ın Ölümü Tüm Türkiye’yi Derinden Üzdü

78 yaşında hayatını kaybeden Rana Cabbar, Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Süleyman Efendi karakteriyle tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelmiştir. Sanatçının vefatını açıklayan Sökmen Menajerlik, “Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” mesajını yayımladı.

Rana Cabbar’ın Sağlık Durumu

Oyuncu Metin Yıldız, geçtiğimiz haftalarda Rana Cabbar’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vermişti. Yıldız, “Çok değerli büyük oyuncu Rana Cabbar hastalanıyor. Yoğun bakıma kaldırılıyor. Doktoruyla görüştüm. Sağlık durumu kötü değil. İlgiye, sevgiye ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

Rana Cabbar Kimdir?

1945 yılında İstanbul’da doğan Rana Cabbar, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında yer almıştır. 1964 yılında Güner Sümer’in yönettiği “Ayak Bacak Fabrikası” adlı tiyatro oyunuyla sanat hayatına başlamıştır. Uğur Mumcu’nun “Sakıncalı Piyade” oyununda “sakıncalı” rolünü ilk kez oynayan aktördür.

Rana Cabbar, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra 1982 yılından itibaren birçok film ve dizide de rol almıştır. İlk sinema deneyimini “Hakkari’de Bir Mevsim” isimli filmde yaşamıştır. Genco Erkal, Şerif Sezer, Erkan Yücel, Macit Koper ile birlikte oynadığı bu film, 1984 yılında 33. Berlin Film Festivali’nde ve 2. Akdeniz Kültürleri Film Festivali’nde ödüller almıştır.

Rana Cabbar, Adem ile Havva, 72. Koğuş, Yer Demir Gök Bakır, Can Şenliği, Şahmaran, Akrebin Yolculuğu, Beyaz Gelincik, Yaprak Dökümü, Kabadayı, Kara Duvak, Pars Narkoterör, Aşk-ı Memnu, Kollama, Büyük Oyun, Hayat Devam Ediyor, 2 Yaka Bir İsmail, Benim İçin Üzülme, O Hayat Benim, Çarşı Pazar, Elma Kokusu, Vezir Parmağı, Kadın ve Hercai gibi yapımlarda rol almıştır. Son olarak Baraj dizisinde Kemal karakterine hayat vermiştir.

Aşk-ı Memnu oyuncusu hayranlarını üzdü! Sevilen isimden acı bir haber.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.