EkonomiGenelTürkiye

Brent Petrol Fiyatı Tarihi Rekorunu Kırarak 88,92 Dolara Yükseldi.

Brent Petrolü Fiyatları Son 9 Ayın En Yükseğinde

Brent petrolü, geçen hafta cuma günü 84,48 dolardan kapanarak, bu hafta yüzde 5,2 artışla 88,92 dolara ulaştı. Bu, Brent petrolünün geçen yıl kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı anlamına geliyor.

OPEC+ Yeni Bir Anlaşma Yapacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, OPEC+ grubunun yeni bir arz kesintisi anlaşması yapmaya hazırlandığını duyurdu.

Gönüllü Kesinti Devam Ediyor

Suudi Arabistan ve Rusya’nın gönüllü petrol üretimi kesintisine ekim ayında da devam edeceği endişeleri, petrol fiyatlarını yükseltti.

Suudi Arabistan geçtiğimiz temmuz ayında başlattığı ve ağustosta süresini uzattığı günlük 1 milyon varil kesinti uygulamasını, eylül ayına kadar sürdürecek.

Rusya ise ağustosta petrol ihracatını günlük 500 bin varil düşürmesinin ardından, eylülde petrol arzını günlük 300 bin varil daha azaltacağını açıklamıştı.

ABD İstihdam Piyasasında Yavaşlama

ABD’de iş gücü piyasasında yaşanan yavaşlama, Fed’in faiz artırımı konusunda daha temkinli olacağı beklentilerini güçlendirdi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, ağustosta tarım dışı istihdam 187 bin artış gösterirken, işsizlik oranı Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyeye yüzde 3,8’e çıktı.

Analistler, tarım dışı istihdamdaki artışın yanı sıra işsizlik oranındaki yükselişin hala iş piyasasındaki yavaşlamayı gösterdiğine dikkat çekerek, Fed’in faiz artırım döngüsünün sona erebileceğini belirtiyor.

Bu gelişmeler, petrol fiyatlarının yükselmesinde etkili olmuştur.

Brent Petrol Fiyatı Tarihi Rekorunu Kırarak 88,92 Dolara Yükseldi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.