EkonomiGenelTürkiye

“Emekli Vatandaşlara Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müjde!”

**Emekli Maaşlarına Göz Kamaştıran Zam Güncellemesi**

**Seyyanen Zam ile İlgili İlk Adım**

Emekli maaşları, temmuz ayında %25 oranında seyyanen bir zamla güncellenmişti. Ancak, pek çok emekli bu zamı yetersiz buldu ve yeni bir zam talebi ortaya çıktı. Bu talebi dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na talimat verdi. Bu yeni düzenleme, emekli maaşlarına yönelik büyük bir ilgiyle bekleniyor.

**Yeni Zam Formülleri İncelemesi**

Hükümet, emekli maaşlarına yönelik talepleri değerlendirerek yeni zam formülleri üzerinde çalışmalara başladı. Orta vadeli program aracılığıyla bütçe yol haritası belirlenirken, emekli vatandaşlara yapılacak zam düzenlemesi önemli bir yer tutuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Özgür Erdursun, ekim ayında seyyanen bir zam beklentisi olduğunu ifade etti ve yalnızca 5.000 liralık ikramiyenin yetersiz olduğunu belirtti. Ekim ayındaki zammın yanı sıra, ocak ayındaki enflasyon artışı da emekli maaşlarına eklenerek, maaşların daha yüksek seviyelere çıkacağı öngörülüyor.

**Ocak Ayında Büyük Bir Zam Bekleniyor**

SGK ve Bağ-Kur emekli maaşları, altı aylık enflasyon oranına göre belirlenir. Temmuz ayında enflasyon oranı %9,49 olarak açıklanmıştı. Şimdi gözler, ağustos ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Ağustos ayında %7,08 oranında enflasyon bekleniyor. Bu durumda, iki aylık enflasyon oranı %17,24 oluyor ve bu da ocak ayında emeklilere büyük bir zam yapılacağının sinyalini veriyor.

**Enflasyona Ek Olarak Seyyanen Zam**

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon oranını tahmini olarak %58 olarak açıkladı. Yapılan hesaplamalara göre, temmuzdan aralık ayına kadar olan dönemde enflasyon oranı %31,90 civarında olacak. Bu durum ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ayında ek olarak %10’luk bir seyyanen zam yapılacağı anlamına geliyor. Emekli maaşlarına yapılan bu güncellemeler, 16 milyon emeklinin büyük bir ilgiyle takip ettiği bir konu olarak önemini koruyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.