EkonomiGenelTürkiye

sahibi olun!

MİLLİ EMLAK: 63 İLDE HAZİNE ARAZİSİ SATIŞI VE ARSA FİYATLARI

Türkiye’de konut fiyatları sürekli artarken, Milli Emlak tarafından satışa sunulan arsalar ve hazine arazileri oldukça ilgi görüyor. Özellikle TOKİ’nin yeni sosyal konut projesi ile birlikte, konut imarlı arsaların talebi artmış ve hak sahipleri kura çekilişi ile belirlenmiştir.

MÜLKİYETİ DEVLETE VE HAZİNEYİN: SATILIK ARSALAR VE HAZİNE ARAZİLERİ

Mülkiyeti devlete ve hazineye ait olan arsalar ve hazine arazileri, Milli Emlak tarafından satışa sunulmuştur. Bu arsaların peşin ödemelerde yüzde 20 indirim veya belirtilen fiyatlara 24 ay taksit imkanı ile satıldığı duyurulmuştur. Ayrıca, arsa sahiplerine emlak vergisinde 5 yıl muafiyet imkanı da sunulmaktadır.

MİLLİ EMLAK SATILIK ARSA HAZİNE ARAZİSİ FİYATLARI

Milli Emlak resmi internet sitesi olan milliemlak.gov.tr üzerinden yayımlanan ilanlarda, 63 farklı şehirdeki arsaların fiyatları belirtilmektedir. Her ilana özel olarak yapılan ekspertiz çalışması ile fiyatlar belirlenmektedir. Örneğin, Niğde Merkez’de bulunan 77 m2 arsanın fiyatı 16 bin 500 TL iken, Erzincan Çayırlı’da bulunan 633 m2 büyüklüğündeki arsanın fiyatı ise 12 bin 750 TL olarak uygulanmaktadır.

İLANLARA BAŞVURU YAPMAK İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Satışa sunulan arsa ve hazine arazilerine başvuruda bulunmak isteyen kişiler, Milli Emlak resmi internet sitesi olan milliemlak.gov.tr üzerinden ilanlara ulaşabilir ve detaylı bilgilere ulaşmak için “ilan detayları” bölümündeki iletişim bilgilerini kullanabilirler.

Bu arsalar ve hazine arazilerinin satışı, konut ve arsa talebindeki artışı karşılamaya yönelik bir adımdır. Milli Emlak, uygun fiyatlar ve ödeme kolaylıkları sunarak insanlara ev sahibi olma imkanı sağlamaktadır.

sahibi olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.