EkonomiGenelTürkiye

“TBMM’de Onaylanan Müjde: 1-2-3-4-5 Çocuklu Ailelere Devletten 4.359 TL Maaş Yardımı!”

Devlet, Çocuklu Ailelere Yönelik Yeni Sosyal Yardım Programı Başlattı

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ödemeleriyle destek vererek yardımlarına devam ediyor. Şimdi ise çocuk sahibi ailelere yönelik yeni bir destek programı oluşturuldu. Devlet, çocuğu olan ve çocuğu okula giden ailelere aylık 4.358 TL sosyal yardım yapacak. Bu yardım miktarı, Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan zamla birlikte arttırıldı. Böylece sosyal ekonomik destek ödemelerine zam yapılmış oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler, finansal anlamda düzenli olarak destekleniyor. Yapılan yeni düzenlemeye göre aileler çocuk başına aylık 4358 TL ödeme alacaklar. Bu destek ödemeleri ise öğrencilerin mezuniyet durumlarına göre değişecek.

Çocukların Eğitim ve Sosyal İhtiyaçlarını Destekleyen Güzel Bir Destek Programı

Devlet, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere destek olmayı hedefleyen bir program başlattı. Bu destek programı çerçevesinde çocukların eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla aylık 4358 TL SED yardımı yapılacak. SED yardımının tutarı, çocukların eğitim seviyelerine göre belirlenecek. Okul öncesi dönemden üniversite dönemine kadar olan öğrenciler için ayrı ayrı belirlenen miktarlar, ailelere maddi anlamda destek olmayı hedefliyor. Bu yardım sayesinde eğitim masraflarını karşılamak daha kolay hale gelecek. Yeni destek ödeme tutarları, öğrenci gruplarına göre şu şekilde belirlenmiştir:

  • Okul Öncesi (Ana Sınıfı) Çocukları: Önceki 2.059 TL, yeni ödeme ile 2.421 TL
  • İlköğretim Çağındaki Çocuklar: Önceki 3.090 TL, yeni ödeme ile 3.632 TL
  • Ortaokul Çağındaki Çocuklar: Önceki 3.295 TL, yeni ödeme ile 3.874 TL
  • Ortaokul Çağında Olup Okumayan Çocuklar: Önceki 2.059 TL, yeni ödeme ile 2.421 TL
  • Yükseköğretim (Üniversite) Düzeyindeki Çocuklar: Önceki 3.078 TL, yeni ödeme ile 4.358 TL

Buna ek olarak, diğer yardıma muhtaç gençler için yapılan ödeme tutarı da 1.648 TL’den 1.937 TL’ye yükseldi.

Bu destek ödemelerinden faydalanabilmek için aile içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Ayrıca, devlet koruması altında olan çocuklar da destek ödemelerinden yararlanabilecekler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.