EkonomiGenelTürkiye

Emekli ve memurlara beklenen müjde: En düşük emekli aylığı 13 bin 815 TL’ye yükselecek!

**Emekli Maaşlarına Zam Geliyor, Ekim Ayında Yeni Düzenleme**

Emekli maaşlarına yapılan toplu sözleşmenin ardından, emekli maaşlarına zam yapılması için çalışmalara başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, emekli maaşlarına yönelik çalışmalar hızlandırıldı. Emekli maaşlarına yapılacak zamın Ekim ayında gündeme geleceği belirtilirken, ayrıca bayram ikramiyeleri dışında 3. bir emekli ikramiyesi ihtimali de üzerinde duruluyor. İşte en güncel SSK ve Bağkur emeklisi maaş hesabı…

**Temmuz Ayında Enflasyon ve Refah Payı Artışı**

Milyonlarca emekli Temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışıyla zam alımı gerçekleştirdi. Ancak özellikle taban maaş alanları ilgilendiren yeni çalışmalar gündeme geldi. Bu noktada birkaç formül masada bulunuyor.

**Emekliler Yılda İki Dönemde Zam Alıyor**

Emekliler ve memurlar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında maaş artışı alıyor. Bu artışlarda en önemli belirleyici 6 aylık enflasyon oranı oluyor. SSK ve Bağkur emeklileri, 6 aylık enflasyon miktarı kadar zam alıyor.

**Memur Emeklileri Toplu Sözleşme Zam Oranına Göre Zam Alıyor**

Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme kapsamında belirlenen zam oranıyla birlikte enflasyon farkını maaşlarında görüyor.

**Emekliler İçin Ara Zam İhtimali**

Başta en düşük aylık alanlar olmak üzere emekliler için ara zam formülü gündeme geldi. Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Ayrıca memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla zam alacak. Ancak Ocak artışıyla birlikte iyileştirme de gündeme gelebilir. Bu iyileştirme Ocak ayından önce hayata geçirilebileceği gibi Ekim ayında da Meclis gündemine gelebilir.

**Seyyanen Artış ve Refah Payı Uygulaması**

Gündeme gelen çalışmalardan biri seyy

Emekli ve memurlara beklenen müjde: En düşük emekli aylığı 13 bin 815 TL'ye yükselecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.