EkonomiGenelTürkiye

Ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber: Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası 0.89 faizle konut kredisi sunuyor!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan %0.89 Faiz Oranıyla Konut Kredisi Müjdesi!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere yönelik yeni bir konut kredisi kampanyası duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen bu kredi destekleriyle, vatandaşlar ev sahibi olma hayallerine bir adım daha yaklaşacak.

Genişletilmiş Konut Kredisi Nedir ve Kimlere Verilecek?

Kamu bankaları tarafından sunulan genişletilmiş konut kredisi paketi, birinci el ve ikinci el konutları kapsayacak şekilde 2 milyon TL’ye kadar finansman desteği sağlayacak. Konutun değeri, bankaların uzmanlarının ekspertiz raporuyla belirlenecek. Bu kredi desteği, vatandaşların ilk konut alımını desteklemek amacıyla kamu bankaları tarafından verilecek.

Kredi Başvuru Şartları

Bu konut kredisi paketi için başvuru yapacak olan kişilerin şu şartları sağlaması gerekmektedir:

  • Başvuruyu yapan kişinin, başvuru tarihinde kendi adına veya eşiyle veya aynı adreste ikamet eden çocuklarıyla ilişkili bir konuta sahip olmaması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi, üzerinde hisseli taşınmaz kaydına sahip olabilir; ancak aynı aile içindeki diğer bir konutta hisseli sahiplik bulunmamalıdır.
  • Başvuru sahibinin üzerinde, tapu kaydının yanı sıra açık bir konut kredisi de bulunmamalıdır.

Bu şartlar altında vatandaşlar, %0.89 faiz oranıyla ve 120 aya kadar vadeli konut kredisi paketinden yararlanabilecektir. Her kişi bu paketten sadece bir kez yararlanabilecek ve sadece ilk tapusunu alacak olanlar bu fırsattan yararlanabilecektir.

Başvurular, şubelerden yapılabilecektir ve başvuru sahipleri, gerekli belgeleri teslim ederek ev sahibi olma fırsatını elde edebileceklerdir.

Ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber: Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası 0.89 faizle konut kredisi sunuyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.