EkonomiGenelTürkiye

“İş Fırsatı: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Yeni Memur Alımı İlanı!”

Bakanlık Memur Alımı İlanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 7 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu alımlar için Ankara ilinde yapılacak olan sözlü ve yazılı olmak üzere 2 aşamalı mülakat sınavı yapılacak. Başvuru sürecini pozitif bir şekilde tamamlayan ve verdiğimiz şartları sağlayan kişiler mülakata katılmaya hak kazanacaklar. Kamupersonelialim.com ekibi olarak, gerekli şartları size sunuyoruz.

Kamu Memur Alımı Müracaat Şartları Nelerdir?

Güncel müracaat kılavuzunda belirtilen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip ve kamu haklarından mahrum olmayan kişilerin müracaatları kabul edilecektir. Ayrıca, başvuran kişilerden sabıka kaydının temiz olması istenmektedir.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan adaylardan, kurum bünyesinde gerçekleştirilecek olan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından pozitif sonuç alabilmeleri beklenmektedir.

Erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış olmaları veya herhangi bir ilişkilerinin bulunmaması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumları tarafından emekli, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmanız gerekmektedir.

Başvurmak isteyen adayların, hukuk fakültelerinin en az 4 yıl eğitim veren bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

2023 yılı Ocak ayı itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmanız gerekmektedir.

2021, 2022 ve 2023 yıllarında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan P-4 veya P-5 puan türlerinden en az 70 puan almış olmanız gerekmektedir.

Memur Alımı Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana başvurular, 5 Eylül – 15 Eylül 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvurularınızı e-devlet üzerinden, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı Platformu internet adresi aracılığıyla elektronik olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.