EkonomiGenelTürkiye

“Okula Giden Çocuklara Devlet Destekleri!”

Okula Giden Çocuklara Devlet Desteği!

Okulların Açılmasına Kısa Süre Kala Nakit Yardım Haberi Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitimlerine devam eden çocuklar için nakit destek verileceğini duyurdu. Bu destek sayesinde çocukların eğitim masraflarının bir kısmının karşılanması hedefleniyor.

Destek Şartları Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım için belirli şartlar bulunmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan aileler bu yardımdan faydalanabilirler. Ancak şartlar yalnızca bununla sınırlı değildir. Yardım almak isteyen ailelerin çocuklarının örgün eğitime devam etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, yardım ödemesi yapılan çocukların okul açık olduğu dönemde bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekmektedir. Ailelerin çocuklarını okula göndermeye söz vermeleri ve bu sözü yerine getirmeleri istenmektedir.

Kime Yardım Yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları için nakit desteği sağlanacak ailelere farklı bir hassasiyet göstermektedir. Bu nedenle yardım ödemesi, babaya değil anneye yapılır. Yardımın çocukların ihtiyaçları için harcanacağı düşünülmektedir. Eğer anne yoksa veya ödeme almaya uygun değilse, aile içinde 18 yaş üstünde olan diğer aile bireylerine de bu ödemeler yapılabilir.

Yardım Miktarı Ne Kadardır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından örgün eğitime devam eden çocuklara sağlanan sosyal yardımın miktarı da belirlenmiştir. İlköğretimdeki erkek çocuklar için aylık 90 TL, kız çocuklar için ise 100 TL ödeme yapılır. Ortaöğretime devam eden erkek çocuklar için aylık 130 TL, kız çocuklar için ise 150 TL ödeme yapılır. Eğer ailede orta öğretimde iki kız çocuğu veya ilköğretimde bir erkek çocuğu varsa, aylık 390 TL nakit destek verilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.