EkonomiGenelTürkiye

TOKİ’den Ev İsteyenlere Müjde: 4.647 TL Taksitle Ev Sahibi Olun!

**TOKİ İle Ev Sahibi Olmak Artık Daha Kolay mı?**

Türkiye’de konut fiyatlarındaki artış nedeniyle ev sahibi olma planları gerçekleştirmek giderek zorlaşıyor. İnsanlar uygun fiyatlarla ev sahibi olma imkanı bulamıyorlar. Emlak piyasasında bir ev satın alabilmenin maliyeti oldukça yükselmiştir. Bu durumda ev almak isteyenlerin tek alternatifi TOKİ’dir. Ancak TOKİ’den de ev almak sıkıntılı bir süreçtir.

**TOKİ’den Yeni Kampanya Var mı?**

Milyonlarca insan TOKİ’nin yeni kampanya düzenlemesini bekliyor ancak 2025 yılına kadar böyle bir gelişme beklemek pek mümkün görünmüyor. Deprem felaketi nedeniyle TOKİ, yaklaşık 700 bin konutun imalatı ile meşgul olduğu için yeni bir kampanya başlatmak zorlaşmıştır. Yine de TOKİ’nin satışları, az sayıda da olsa devam etmektedir. Tamamlanmış projelerde satılmayan konutlar arada sırada piyasaya çıkarılmaktadır. Bu konut satışlarını takip edenler, çok daha düşük maliyetlerle konut sahibi olabilmektedir. Üstelik bu satın alınan konutlar hemen teslim edilmektedir ve sahipleri istedikleri gibi kullanabilir veya kiraya verebilirler.

**TOKİ 3+1 Ev Satışını Duyurdu!**

TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanına göre, Erzurum Aşkale’de 10 adet 3+1 konut satışa sunulmuştur. Satış ilanında konutların fiyatları da açıklanmıştır. TOKİ, bu konutları 972.000 TL ile 1.115.000 TL arasında bir fiyat aralığında satmaktadır. Konut almak isteyenlerin yüzde 25’i peşin ödeme yapmak zorundadır. Peşin ödeme yapan vatandaşlara büyük bir avantaj sağlanmaktadır. Böylece evin kalan borcu 180 ay taksit imkanıyla ödenebilmektedir. Taksitler ise 4.054 TL ile 4.647 TL arasında değişmektedir.

**TOKİ Taksitleri Artar mı?**

TOKİ’nin uyguladığı finansal sistem gereği taksitler sabit değildir. Ancak taksitlerdeki artışlar vatandaşları zorlayacak seviyede değildir. Genellikle memur maaş zammı esas alınarak TOKİ taksitlerinde daha düşük oranlarda zam yapılmaktadır. Bu zamlar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında uygulanmaktadır.

Öte yandan, şu anda TOKİ başka bir konut satışı yapmamaktadır. Ancak ilerleyen günlerde farklı illerde de konut satışı yapılması beklenmektedir.

TOKİ'den Ev İsteyenlere Müjde: 4.647 TL Taksitle Ev Sahibi Olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.