EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşları hesaplandı, yeni zam formülü değişikliğiyle birlikte!

Türkiye’deki Emeklilere Ara Zammın Ne Zaman Verileceği Belli Oldu mu?

Emekliler için zor günler geçiren ülkemizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce ara zam kararı duyurulmuştu. Bu karar üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hızla çalışmalara başladı ve mevcut bütçe imkanları göz önünde bulundurularak bir emekli zammı planı yapmaya başladı. Peki, emeklilere ne kadarlık bir ara zam verilecek? İşte detaylar:

Emekli Maaşlarına Ara Zam Ne Zaman Yapılacak?

Emekli maaşlarına ara zam kararının ne zaman verileceği henüz kesinlik kazanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim ayını işaret etmiş olsa da resmi bir açıklama yapmadı. Ancak TBMM önümüzdeki ayın başından itibaren tekrar yasama faaliyetlerine başlayacak ve emeklilere ara zam için yasal düzenleme yapılabilir. Kulislere yansıyan bilgilere göre, emeklilere Kasım ayı maaşları zamlı olarak ödenecek. Bu ara zammıyla birlikte 16 milyon emeklinin maaşları Kasım ayında artacak.

Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emeklilerin maaşlarına yapılan zamın yetersiz olduğu ve %25’lik zam oranının sorunu çözemediği toplumun her kesimince kabul edildi. Üstelik en düşük emekli maaşında bir artış da yapılmadı. Bu nedenle emekliler için kapsamlı bir zam çalışması yapılıyor ve ilk olarak en düşük emekli maaşı düzeltilmeye çalışılacak.

En düşük emekli maaşı bir miktar yükseltilecek. Bu sayede düşük emekli maaşı alan vatandaşlar, aylıklarında net bir artış görecektir. Kök maaşlara bu oranda bir yansıma olmasa da, elde edilen maaş yaklaşık üçte bir oranında artacak. Bu çerçevede, Çalışma Bakanlığı’nın planı en düşük emekli maaşını 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseltmek olacak.

Tüm emeklileri ilgilendiren diğer bir konu ise emekli maaşlarına genel olarak yapılacak zam. Bu konuda da Çalışma Bakanlığı bir zam formülü oluşturdu. Temmuz ayında yapılan %25 emekli maaş zammı, %50’ye tamamlanacak. Bu kapsamda emekli maaşlarına %25 daha zam yapılacak. Buna göre, 8.000 TL emekli maaşı 10.000 TL, 10.000 TL emekli maaşı 12.500 TL, 12.000 TL emekli maaşı ise 15.000 TL olacak. Bu zam kararının yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 16 milyon emekliye ve onların ailelerine duyurulması bekleniyor.

Emekli maaşları hesaplandı, yeni zam formülü değişikliğiyle birlikte!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.