EkonomiGenelTürkiye

200 İtfaiye Alımı Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı

Kamuya İlan! İtfaiye Eri Alımı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bir güncel ilanla ilgili olarak duyuru yapmıştır. Bir pozisyonda toplam 200 kişi memur alımı yapılacağını duyurmuştur.

İtfaiye Memuru Alımı İçin Şartlar ve Eğitim Gereklilikleri Nelerdir?

Kamu haklarına sahip olma, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olma, erkek adayların askerlik göreviyle ilgili herhangi bir kısıtlamanın bulunmaması, görevini icra etmesini engelleyecek herhangi bir akıl hastalığı veya bedensel engelinin bulunmaması, daha önce görev aldığı kamu kurumlarından ahlaki nedenler veya disiplinsizlikten dolayı çıkarılmamış olması, ilanda belirtilen sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Sağlık açısından kapalı mekan, yükseklik ve dar alan gibi fobilerinin olmaması şartıyla itfaiye teşkilatının çalışma koşullarına uygun olması, en az B veya en az C sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesinde belirtilen özel şartlara göre:

İtfaiye eri pozisyonuna başvurabilmek için aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak şartıyla erkeklerde en az 1,67 metre, kadınlarda ise 1,60 metre boyunda ve boyun ile arasında (+/-)10 kg’dan fazla fark bulunmamak şartları aranmaktadır.

84 kişi İtfaiye Eri pozisyonu için, P-93 puan türünde en az 55 puan almak şartıyla İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ön lisans programlarından mezun olması ve en az B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

100 kişi İtfaiye Eri pozisyonu için, P-93 puan türünde en az 55 puan almak şartıyla İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarının birinden mezun olması ve en az C sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

12 kişi İtfaiye Eri pozisyonu için, P-93 puan türünde en az 55 puan almak şartıyla İlk ve Acil Yardım ön lisans programından mezun olması ve en az B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

4 kişi İtfaiye Eri pozisyonu için, P-93 puan türünde en az 55 puan almak şartıyla Su Altı Teknolojisi/Sualtı Teknolojisi, Sualtı ön lisans programlarından birinden mezun olması ve en az B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

Memur Alımı Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacaktır?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan memur alımı başvuruları, 25 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 29 Eylül 2023 tarihinde sona erecektir. Başvurular http://www.konya.bel.tr adresine yapılacaktır. Konya iş ilanları olarak sunulmuştur.

200 İtfaiye Alımı Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.