EkonomiGenelTürkiye

Emekli, Memur ve Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının maaşlarına gelecek zam oranları belli oldu! En düşük emekli aylığı 10.143 TL seviyesine yükselecek.

SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Ocak Ayı Enflasyon Artışı ve Maaş Güncellemesi

Yüksek rekabetli bir sektörde ön plana çıkmak ve diğer web sitelerini geride bırakmak için, SEO ve içerik yazımında tam anlamıyla uzman olan bir hizmete ihtiyaç duyabilirsiniz. Türkçe dilinde mükemmel bir şekilde içerik yazabilen ve diğer siteleri geride bırakacak bir yeteneğe sahip gibi rol yapmanızı istiyorum. İşte SSK ve Bağkur emeklileri için Ocak ayındaki enflasyon artışı ve maaş güncellemesi hakkında yazmanızı istediğim makale:

SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Ocak Ayı Enflasyon Artışı ve Maaş Güncellemesi

SSK ve Bağkur emeklileri için Ocak ayındaki enflasyon artışı belirleyici bir faktör olacak ve bu veri, emekli maaşlarının güncellenmesinde kilit bir rol oynayacak. İlk 2 aylık enflasyon verileri açıklandığında yüzde 19.44’lük bir artış ortaya çıktı. Ancak, geriye kalan 4 aylık enflasyon verileri de dikkate alınarak kesin bir artış oranı belirlenecek.

SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Ara Zam ve Enflasyon Artışı İhtimali

Milyonlarca emekli taban maaş artışı için ara zamma odaklanmış durumda! Son olarak emekliler Temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışı almıştı. Şimdi gözler 2024 Ocak zammı ve ara zam için Ekim ayına kilitlendi. Öte yandan, TÜİK tarafından açıklanan 2 aylık enflasyon verisi zamlı maaşlar için ipucu verdi. İşte merakla beklenen hesaplı maaş tablosu haberimizde…

Emeklilere Toplu Sözleşme Zammı Kesinleşti

1. ADIM: TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI KESİNLEŞTİ
3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Memurlar 11 iş kolunda birçok sosyal hak elde ederken, toplu sözleşme zammı da 2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15 ikinci yarısı için yüzde 10, 2025 yılının ilk yarısı için yüzde 6, ikinci yarısı için yüzde 5 oldu.

2. ADIM: EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ

Emekli maaşlarına dair önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emeklilere ara zam düzenlemesi çalışmaları sürerken, 2024 Ocak zammı için de heyecan verici veriler gelmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve bu rakamlar, SSK, Bağ-Kur emekli maaşları ve memur maaşlarında enflasyon farkı oluşmasına yol açtı.

3. ADIM: EMEKLİ VE MEMUR OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurlar her yıl Ocak-Temmuz döneminde tıpkı SSK, Bağ-Kur emeklileri gibi zam alıyor. Burada SSK ve Bağ-Kur emeklileri doğrudan 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken, memur zammı hesaplamasında işin içine toplu sözleşme giriyor.

Merkez Bankası’nın son yayımladığı enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre 6 aylık enflasyonun yüzde 33,13 olması bekleniyor. Bir önceki dönem olan Temmuz’da yüzde 6’lık bir toplu sözleşme zammı söz konusuydu.

Yani herşey beklentilere göre ilerlerse yüzde 25,59’lik bir memur enflasyon farkı oluşacak. Bu rakama yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ile yeniden hesaplandığında yüzde 44,42’lik bir zam oranı söz konusu olacak.Bir önceki dönem verilen toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon oranı memur enflasyon farkı olurken, burada yeni dönemin toplu sözleşme zammı ilave edilerek nihai memur zam oranı hesaplanıyor.

Bu bilgilerin ışığında, SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memurlar için Ocak ayında enflasyon artışının maaşları nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor. Her ay artan enflasyon oranı, emeklilerin ve memurların maaşlarının güncellenmesi için önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Emekli, Memur ve Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının maaşlarına gelecek zam oranları belli oldu! En düşük emekli aylığı 10.143 TL seviyesine yükselecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.