EkonomiGenelTürkiye

Kırtasiye fiyatları velileri koşturuyor!

KIRTASİYE MALZEMELERİ FİYAT ARTIŞI NEDENİYLE VATANDAŞLARI ZORLUYOR!

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için geri sayım başladı. Okula uyum haftası kapsamında 1. sınıflar ve anaokulları erken ders başı yaptı. Okullar 11 Eylül tarihinde açılacak ve yeni eğitim öğretim yılı başlayacak. Ebeveynler okulların açılmasına kısa süre kırtasiyecilerin yolunu tuttu.

KIRTASİYE MALZEMELERİNDE FİYAT ARTIŞI!

2 çocuk annesi Emine Koç, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, 9 yaşında oğlunun 4’üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, kırtasiye malzemelerinin bu sene çok pahalı olmasından dert yandı.

Kırtasiye Malzemelerine Yapılan Fiyat Zammı

Kırtasiye malzemelerine bu sene yüzde 100’ün üzerinde zam geldiğini ifade eden Koç, şunları söyledi:

“Okul çantası 800 lira, ana sınıfı çantası 600 lira, beslenme kutusu 45 TL. Benim 2 çocuğum var. 2 tane beslenme kutusu almam lazım. Toplamda 90 TL ödeyeceğim. Suluk 200 lira. Bu sene kırtasiye malzemeleri uçmuş. Uçlu kalem 100 lira, silginin tanesi 20 lira, not defteri 20 lira, bant 5 lira, prit 45 lira, kalemlik 100 lira, keçeli kalem 150 lira, kalemtraş 30 lira, etiket 20 lira , defter 80 lira. Boyama kitabı 30 lira, A4 kağıdı 150 lira. Aslında bakarsanız defter, kalem ve çanta aldım. Çocukların temel ihtiyaçlarını aldım. Toplamda 3 bin 600 lira ödedim. Ama ihtiyaçlarımız daha da var.”

Kırtasiye Malzemelerindeki Kalite Sorunu

Veli Koç, alacaklarının daha bitmediğini de sözlerine ekledi.

BİR SULUĞUN FİYATI 320 LİRAYA ÇIKTI!

Kızının ana sınıfına gittiğini belirten Koç, “Kızımın beğendiği bir suluk 320 liraydı. Kızım istedi ama alamadım. Bu kadar her ürüne zam gelmesine çok şaşırdım. İhtiyacımız vardı aldık. Ama aldığımız kırtasiye ürünlerinin de çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

VATANDAŞLAR KREDİ ÇEKMEYE BAŞLADI!

Çevresindeki ebeveynlerin de zor durumda olduğunu anlatan Koç, “Kredi çeken var. Çocuğunu okula göndermek için vatandaş kredi çekiyor.” diyerek sitem etti.

Kırtasiye sektöründe bir fırsatçılığın da söz konusu olabileceğine değinen Koç, her gittiği kırtasiyede ürünlerin farklı etikette satıldığını da kaydetti.

Kırtasiye fiyatları velileri koşturuyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.