EkonomiGenelTürkiye

Sigara fiyatlarına yüksek zam geldi! Cüzdanlar yanacak!

Sigaraya Yeni Zam: Sigara Fiyatlarına Yükseliş Devam Ediyor

Temmuz Ayında Gerçekleşen Zammın Ardından Yeni Zam Haberi Geldi

Son zamanlarda Türkiye’de zam oranları hız kesmeden artmaya devam ediyor. En son sigara fiyatlarına yapılan zam haberi ile gündeme gelindi. Sigara fiyatlarının tamamına zam geldiği duyurulurken, yeni belirlenen fiyatlar sigara tiryakileri için oldukça zorlu olacak. Bu zamla birlikte sigara kullanıcılarının masrafları artarken, zamlarla ilgili olarak önemli bir detay da ortaya çıktı.

Temmuz Ayında Yapılan Zam Hatırlatılıyor

Temmuz ayında vergilerin artmasıyla birlikte sigara fiyatlarına zam yapılmıştı. Fiyatlardaki bu zam henüz yeterince alışılamadan, sigara kullanıcılarını daha da zorlayacak bir zam daha resmen devreye girdi. Vergi artışının etkisi olmayan bu zamda, sigara üreticisi firmaların artan maliyetleri fiyatlara yansıttığı bildirildi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara zammıyla ilgili bilgi vererek, “Bugünden itibaren sigara fiyatlarına 5 TL zam geldi. Bu zam, lojistik ve maliyet kaynaklıdır. Firmalar, artan maliyetleri sigara fiyatlarına yansıtmışlardır. Bu zam tüm sigara grupları için geçerlidir. Fiyat artışı sadece belirli bir gruptan kaynaklanmamaktadır. Ayrıca, insanların sigara zamlarına artık alışması gerekmektedir. Bundan sonra her 1-2 ayda bir sigaraya zam gelecektir” şeklinde konuştu.

En Ucuz Sigaranın Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Firmaların yeni sigara fiyatlarının incelenmesiyle, en ucuz sigaranın 47 TL’ye yükseldiği görülmektedir. Zam ile birlikte artık ucuz sigara ile pahalı sigara arasında bir fark kalmamıştır. Philip Morris grubunun zamlı fiyatlarına bakıldığında ise tüm fiyatların 47 TL ile 53 TL arasında değiştiği gözlemlenmektedir.

Sigara fiyatları bugünden itibaren zam oranlarıyla birlikte yürürlüğe girmiştir. Sigara tüketicilerinin maliyetleri, paket başına 5 TL artmıştır ve bu zamların kaçak sigaraya olan talebi artırması beklenmektedir. Bir sonraki zamın uzun bir süre sonra gerçekleşmeyeceği de artık bilinmektedir. Ekim ayına kadar sigara fiyatlarına bir zam daha yapılması beklenmektedir.

Sigara fiyatlarına yüksek zam geldi! Cüzdanlar yanacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.