EkonomiGenelTürkiye

Sigorta Girişi Olanlara 5 Bin 625 TL Para Yardımı: Meclis Tarafından Kabul Edildi

**SGK, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yardım kampanyaları sunuyor**

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), ihtiyaç sahibi ve düşük gelire sahip ailelere yönelik yardım kampanyaları sunmaktadır. Bu yardımlar, T.C. kimlik numarasının son hanesi 0,2,6,8 olan vatandaşlara belirli günlerde ödenmektedir.

**SGK, 5.625 TL Yardım Sağlıyor!**

SGK, yapılan ara zam ile birlikte dul maaşı alan vatandaşlara en düşük %50 oranında hisse sunmaktadır. Bu ara zam ile birlikte dul maaşı miktarı 3.750 TL’ye yükselmiştir. Çocuğu olmayanlar için ise bu miktar %75 oranında artırılarak 5.625 TL’ye ulaşmıştır.

**Hangi Şartlara Uygun Olmak Gerekiyor? Ödemeden Yararlanmak İçin Şartlar**

– Ölen sigortalı vatandaşların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar, kanunun yürürlük tarihinden sonra ölen sigortalıların hak sahibi olan kişilere ölüm aylığı bağlanabilmesi için geçerlidir.
– Ölüm aylığı bağlanabilmesi için sigortalının en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekmektedir.
– Ayrıca, 4/1-(a) sigortalıları için herhangi bir borçlanma süresi hariç, en az 5 yıldan beri sigortalı olup toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekmektedir.
– Vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı bağlanması hakkı olan kişilerin henüz işlemlerinin tamamlanmamış olması gerekmektedir.
– Ölüm aylığı, malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığına sahip olan sigortalının sigortalı olarak çalışmaya başladığı durumda kesilecek olsa bile, ölüme bağlı olarak ödeme yapılabilir. Bu durumda, hak sahipleri, yazılı bir istekte bulunmalıdır.
– 4/1-(a) sigortalıları için, ölüm aylığı bağlanabilmesi için tüm borçlanmalar dikkate alınmamaktadır. Sadece en az 5 yıldan beri sigortalı olup, toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak yeterlidir.

**Geçmiş Dönem Şartları ve Başvuru Nasıl Yapılır?**

– 1 Ekim 2008 tarihinden önce ölen sigortalı vatandaşların, 900 günlük hesaplamada yapmış oldukları tüm borçlanma süreleri dikkate alınmaktadır.
– Kendi hesabına (5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasının b bendi) çalışan sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için, ölen sigortalının genel sağlık sigortası priminin ödenmiş olması gerekmektedir.
– Ölen çocuğa bağlı olarak anne ve babaya maaş bağlanabilmesi için, SSK’lı çocuğun ölüm tarihinden önceki 5 yıldır sigortalı olması gerekmektedir. Ayrıca, 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması veya 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarının bildirilmiş olması gerekmektedir.

Sigorta Girişi Olanlara 5 Bin 625 TL Para Yardımı: Meclis Tarafından Kabul Edildi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.