EkonomiGenelTürkiye

Alev alan mutfaklarda tüp fiyatları patladı! Zam şokuyla tüp fiyatı 890 TL oldu!

**Mutfak Tüpü Fiyatları Arttı: İşte Yeni Fiyatlar ve Nedenleri**

**Yeni Zamlar Geldi! Mutfak Tüpü Kaç TL?**

Kullanılan mutfak tüplerine yeni bir zam açıklandı ve satışlar başladı. Yüksek fiyatlar karşısında vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Peki, mutfak tüplerine ne kadar zam yapıldı ve 12 kg mutfak tüpü kaç TL’den satılmaya başlandı?

**Zam Nedenleri ve Yükselen Tüp Fiyatları**

Türkiye’de ithal ürün olan LPG için yeni bir zam kararı alındı. Bu zam kararı otogazda meydana gelen artışın yanı sıra, mutfak tüplerine de yansıtıldı ve fiyatlar yükseldi. Tüm tüp firmaları bu fiyat artışını uygulayarak, yeni fiyatlarla satışa başladı. Bu durum da aile bütçelerine bir darbe daha vurdu.

**Mutfak Tüpü Fiyatları Ne Kadar?**

Mutfak tüpü araştırması yapıldığında, firmalar arasında pek bir fark bulunmadığı görülüyor. Fiyatlar il bazında değişiklik gösteriyor ve bu farklılık tamamen nakliye maliyetlerinden kaynaklanıyor. Son dönemde artan akaryakıt fiyatları, nakliye maliyetlerinin de artmasına neden oldu. Mutfak tüpü satış fiyatı belirlenirken, tüm bu maliyetler dikkate alınıyor.

Aygaz, Türkiye’de en yaygın bayi ağına sahip tüp markası olarak hizmet vermektedir. Aygaz’ın açıkladığı fiyatlara göre, İstanbul Anadolu Yakası’nda 12 kg mutfak tüpü fiyatı 550 TL’ye yükseldi. Neredeyse yüzde 10 zam gelmiş olması, tüp fiyatlarının vatandaşların ceplerini daha da zorlayacağı anlamına geliyor.

**Boş Tüp Fiyatı Ne Kadar?**

Tüpü olmayan ve ilk defa tüp satın alacak olanlar için, boş bir tüp satın almak zorunludur. Şu anda boş bir tüpün fiyatı 340 TL olarak belirlenmiştir. Boş tüp fiyatı, firma bazında değişebilir. Boş tüp satın alındığında, depozito ücretinin üzerine ek olarak 890 TL ödenerek tüp satın alınır. Bu fiyat, ortalama bir vatandaşın bütçesini biraz daha olumsuz etkileyebilecek seviyede görülmektedir.

Bununla birlikte, önümüzdeki günlerde tüp fiyatlarına olası bir zam geleceği ve dolar kurunda yaşanabilecek bir artış durumunda fiyatların bir miktar daha yükselebileceği belirtilmektedir.

Alev alan mutfaklarda tüp fiyatları patladı! Zam şokuyla tüp fiyatı 890 TL oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.