EkonomiGenelTürkiye

Emekliye ek zam müjdesi: En düşük emekli maaşı belirlendi! Son dakika haberleri

**Emekli Maaşlarına Ek Zam Çalışmaları Başladı!**

**Emekli Maaşlarına Ek Zam Çalışmaları Başladı!**

Emekli maaşlarına yapılan temmuz zammıyla beraber gündemde olan ara zam haberlerine ilişkin araştırmalar devam ediyor. AK Parti’den gelen iyileştirme açıklamaları sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Şimdilerde ise “SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL, zam gelecek mi?” gibi soruların yanıtları aranıyor. Bunun yanında Ocak ayında da emekli maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Seyyanen zam da araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, emekli maaşlarına zam gelecek mi? İşte, 2023 emekli maaşı zammının son durumu…

**Başkan Erdoğan Talimat Verdi, Emekliye Zam Düzenlemesi İçin Çalışmalar Başladı!**

Başkan Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, emekli maaşlarına zam düzenlemesi için hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Özellikle en düşük emekli maaşları üzerinde etkisinin olması beklenen ara zam çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamalar dikkat çekiyor:

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, A Haber canlı yayınına katılarak emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Emekli maaşlarında ciddi bir iyileştirme yapılacak” diyerek çalışmanın tarihini de verdi. Yıldırım, “Meclis açıldıktan hemen sonra emekli maaşı çalışması yapılacak” dedi.

Bu durumda şu an Meclis’in öncelikli konusu emekli maaşı zammı olacak.

**Başkan Erdoğan Emekli Çalışmasını Doğruladı!**

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına zam konusundaki çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinden dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, emekli maaşlarına zam ve memur toplu sözleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emekliye zam düzenlemesiyle alakalı olarak “Bakanlığımız emeklilerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi kabul edilecek bir durum değildir. Onları da memnun edecek adımlar atacağız” dedi.

**Emekliye Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi!**

Emekli maaşlarına zam çalışmalarının yanı sıra, milyonlar tarafından konuşulan bir başka konu ise Cumhuriyet Bayramı özel maaş ikramiyesi ödemesi için yapılan hazırlıklar.

Her iki bakanlık da çalışmalarına devam ediyor.

**Emekli Maaşlarına Ek Zam Var mı, Ne Zaman Yapılacak?**

Faruk Erdem’in haberine göre;

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları için yeni düzenleme talimatını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e verdi. İki bakanlık da çalışmalarını sürdürürken, AK Parti grubu da Meclis’e gelecek düzenleme için harekete geçti.

En düşük maaşlardan başlayarak emekliler için bir ara zam formülü gündeme geldi. Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacaklar. Memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacaklar.

Ancak bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirme Ocak ayında yapılacak artışla birlikte gerçekleşebileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilir. Özellikle Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte konunun Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

**Seyyanen Zam Olabilir**

Gündeme gelen formüllerden biri, seyyanen artış. Özellikle 7.500 TL’nin altında maaş alanlar için belirlenecek bir miktarla seyyanen artış yapılabilir.

Geçtiğimiz ay memurlara 8.077 TL seyyanen artış yapılmıştı. Ancak seyyanen artış kararı alınırsa, ne kadar olacağı ve ne zaman hangi maaşlara yansıtılacağı çalışma sonucunda belli olacak.

**Enflasyon Üzerinde Artış**

Seyyanen artış dışında gündeme gelecek bir başka formül ise refah payının verilmesi. Yani, enflasyonun üzerinde bir oransal artış yapılması. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranının iyileştirmeyle yükseltilebileceği belirtiliyor.

Oransal artış konusunda karar verildiği takdirde, Ocak ayını beklemek zorunda kalınmayacak. Belirlenen tarihte belirlenen yüzdelik oranında artış yapılacak.

**Yeni Taban Maaş**

Bir başka formül ise taban maaşın yeniden belirlenmesi. Nisan ayında olduğu gibi ara bir düzenlemeyle taban maa

Emekliye ek zam müjdesi: En düşük emekli maaşı belirlendi! Son dakika haberleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.