EkonomiGenelTürkiye

Gram altın fiyatları beklenen seviyede yükselişe geçecek! İslam Memiş’in tahmini gerçek oldu!

**Altın Piyasasında Son Durum ve Gram Altın Fiyat Tahmini**

**Altın Fiyatlarındaki Düşüş Eğilimi Sürüyor: Ons Altın 1.916 Dolar Seviyesinde!**

Yatırımcıların büyük bir ilgi gösterdiği altın piyasasında son fiyatlar, akılları karıştırıyor. Ons altın, düşüş eğilimini sürdürerek şu anda 1.916 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu durum gram altında da gerilemelere neden oluyor. Ancak, kuyumcularda gram altının fiyatı hâlâ 1.700 TL seviyelerinde seyrini sürdürüyor.

**Altın Yatırımcıları Kararsızlık Yaşıyor**

Altın yatırımcıları, nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda büyük bir kararsızlık yaşıyorlar. Fed’in faizleri bir süre daha yüksek tutacağına dair işaretler vermesi, ABD tahvil getirilerini yükseltiyor. Bu durumda dolar değerlenirken altın değer kaybediyor. Ancak, altın piyasası, yaklaşık 2 yıldır bu baskıyı yönetmeyi öğrendiği için çok önemli fiyat düşüşleri yaşanmıyor.

**Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten Tahminler**

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların en çok merak ettiği soruya cevap verdi. Eylül ve Ekim ayları için gram altın fiyat tahminlerini açıklayan Memiş, altın piyasasının fotoğrafını tam anlamıyla çekti.

**FED ve ABD Enflasyonuna Dikkat!**

İslam Memiş, Fed’e işaret ederek şunları söyledi: “Altın yatırımcısı, bu ay için iki veri akışını çok daha önemsemelidir. Bunlardan ilki ABD enflasyon verisidir. Diğeri ise Fed’in alacağı faiz kararıdır. Bunların dışında, altın piyasasında kısa vadeli pozitif bir seyir sürüyor. Ons altın, 2.000 dolar seviyesinden fazla uzaklaşmamak için büyük bir direnç gösteriyor. Gram altın için ise ekranlara baktığımızda 1.650 TL ile 1.660 TL arasında bir fiyat görüyoruz. Ancak, kuyumcularda gram altının fiyatı 1.690 TL ile 1.700 TL arasında diyebiliriz.”

**Gram Altın Fiyat Tahmini**

Altın fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş, “Ekran fiyatı üzerinden gram altın alamayacağımız için kuyumcu fiyatından değerlendiriyoruz. Gram altın için 1.700 TL ve altındaki tüm fiyatlar, orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatıdır. Kısa vade için bir yorum yapmıyorum, altında al-sat işi bitti. Kısa bir süre içinde ons altının 1.960 dolar seviyesine gelebileceğini görebiliriz. Buna bağlı olarak da gram altında 1.720 TL – 1.730 TL fiyatlarını göreceğiz. Ekim ayında ise gram altının 1.800 TL seviyesini aşacağına şahitlik edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan tüm değerlendirmeler, yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapma düşüncesinde olanlar, piyasa araştırmasını ayrıca kendileri yapmalı ve kararlarını öyle vermelidirler. Bu haberde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Gram altın fiyatları beklenen seviyede yükselişe geçecek! İslam Memiş'in tahmini gerçek oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.