EkonomiGenelTürkiye

Borsadaki Halka Arz Rallisi: Yükseliş Sürüyor!

YENİ ŞİRKETLER BORSADA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLIYOR

Ülkemizdeki hisse senedi piyasasında son günlerde yaşanan hareketlilikle birlikte, İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (IZENR), Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (TATEN), Enerya Enerji (ENERY), Ofis Yem Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OFSYM), Baydöner (BYDNR), Kuzu Gayrimenkul (KZGYO) ve Ebebek Mağazacılık A.Ş (EBEBK) gibi şirketler küçük yatırımcıları kazandırdı.

YATIRIMCILAR TABAN SERİSİNDEN KORKUYOR

Ancak, geçtiğimiz günlerdeki yükselişe rağmen son günlerde ters bir rüzgar esti. Çarşamba öğle saatlerinde bazı hisselere uygulanan “tavan” serisi bozuldu ve birçok hisse devre keserek alış ve satışa kapanma durumuna geldi. Günün ilerleyen saatlerinde hisseler yeniden yükseldi ve kayıpsız bir şekilde günü tamamladı.

Ancak Perşembe günü, halka arz edilen hisselerin çoğu yaklaşık %10 değer kaybı yaşayarak “taban” oldu. Birçok yatırımcı, “tavan-taban” ayrımındaki riski göz ardı ettiği için taban olan hisseleri satmaya çalıştı ve hisselerin tabandan kurtulma potansiyelini engelledi.

Cuma sabahı da “taban” şokuyla açılan seans sonucunda yatırımcılar yaklaşık %20 kayıp yaşadı. Satılamayan hisseler küçük yatırımcılar için panik yaratırken, 15.00’ten sonra birçok hisse tabandan kurtulmayı başardı.

Yüksek işlem hacmine sahip olan hisselerdeki değer değişiklikleri büyük meblağları etkilerken, gün sonunda bazı hisseler hala ekside kalmıştır. Tavan serisine yaklaşan hisseler olsa da, KZGYO ve EBEBK dışında tavan kapanan hisse olmadı.

YENİ ŞİRKETLERİN CUMA SEANSI KAPANIŞ FİYATLARI:

IZENR: +9.32

OFSYM: +0.29

TATEN: +5.42

BYDNR: -1.86

ENERY: -0.68

KZGYO: +9.96

EBEBK: +9.97

ÜÇ YENİ ŞİRKET İLK HA

Borsadaki Halka Arz Rallisi: Yükseliş Sürüyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.