EkonomiGenelTürkiye

Kritik Uyarı! Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin için Hazır Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu tahmin raporuna göre

Kuzey, iç ve batı kesimlerimizde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu tahmin raporuna göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenmektedir. Ayrıca İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusu, Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara’nın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacaktır.

Yağış beklentileri ve uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize çevreleri, Artvin’in kuzeyi, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde, Ağrı çevreleri, Van’ın kuzey kesimleri ve Iğdır’ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar olabileceğini bildirmektedir. Bu nedenle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rapora göre Marmara Bölgesi’nde kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz’de ise batı ve kuzeybatıdan kuvvetli rüzgârların esmesi beklenmektedir. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Rüzgârın ise kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli şekilde eseceği tahmin edilmektedir.

Bölgedeki bazı illerin hava durumu tahminleri şu şekildedir:

– Edirne: Parçalı bulutlu
– İstanbul: Parçalı bulutlu
– Kırklareli: Parçalı bulutlu
– Sakarya: Parçalı bulutlu

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir. İç kesimlerde yer yer çok bulutlu hava koşulları olabilir. Ayrıca Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar meydana gelebilir.

Bazı illerin hava durumu tahminleri ise şu şekildedir:

– Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
– Denizli: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
– İzmir: Parçalı ve az bulutlu
– Muğla: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir. Ancak Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz’de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabileceği tahmin edilmektedir. Bu yağışların Adana, Osmaniye çevreleri, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli şekilde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Bazı illerin hava dur

Kritik Uyarı! Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin için Hazır Olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.